Festivalul Filmului Francez, la cea de-a 28-a ediție

În intervalul 21-31 martie 2024, se desfăşoară, în Bucureşti şi alte 12 oraşe din ţară, Festivalul Filmului Francez în România, ajuns la ediţia cu numărul 28.

Peste 100 de proiecţii de film sunt programate în cinematografe şi spaţii culturale alternative din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Arad, Braşov, Brăila, Constanţa, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş.

Spectatorii au ocazia de a viziona filme din selecţii ale festivalurilor de la Cannes, Berlin, Locarno, Veneţia, Toronto şi Annecy.

În deschiderea evenimentului, este proiectată, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti, comedia „Une Annee Difficile”/”Un an dificil”, realizată de Olivier Nakache şi Eric Toledano, autorii filmului „Intouchables”. Pelicula face parte din secţiunea Panorama filmelor anului ce regrupează unele dintre cele mai importante producţii franceze recente, aclamate de critici şi de publicul francez deopotrivă.

Secţiunea Mauvais genres, una dintre noutăţile ediţiei de anul acesta, cuprinde o selecţie de filme franceze de gen, printre care „Mars Express” de Jeremie Perin, o poveste poliţistă care abordează viitorul în care oamenii sunt înlocuiţi de roboţi şi „Le Gang des bois du temple”, drama urbană „întunecată şi poetică” (conform The Hollywood Reporter) a regizorului Rabah Ameur-Zaimeche, notează un comunicat de presă al organizatorilor.

O altă noutate este secţiunea Vertiges VR, care cuprinde cinci filme captivante, ce vor putea fi experimentate de publicul cu vârsta de peste 12 ani în Atriumul Institutului Francez din România (Bulevardul Dacia nr. 77) în zilele de sâmbătă, 23 şi 30 martie.

Nu lipseşte Competiţia tinerelor talente, ce cuprinde lungmetraje şi scurtmetraje realizate de noua generaţie de cineaşti francezi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.