Procurorul general, Alex Florența, avertizează în privința creșterii traficul de droguri. Portul Constanța, zona cea mai vulnerabilă!

Procurorul general al României, Alex Florența, spune că a crescut traficul de droguri, nu doar la noi în țară, ci mai ales în Europa de Vest. Oficialul a declarat că scanarea containerelor din Portul Constanța este precară, fiind o zonă vulnerabilă în fața traficanților.

Fără îndoială, acest risc există (ca România să fie țară de import pentru droguri, n.r.). Portul Constanța este una dintre porțile de intrare în Europa, care la un moment dat va putea fi probabil targhetată inclusiv de rețelele mari de trafic de droguri”, a declarat Florența la un post TV.

Procurorul general afirmă că există o vulnerabilitate a Portului Constanța din acest punct de vedere, izvorâtă din incapacitatea de verificare a tuturor containerelor care intră în țară.

Procurorul general reiterează faptul că schemele de personal sunt subdimensionate, fiind nevoie de mai mulți procurori și polițiști care să lupte împotriva rețelelor de crimă organizată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.