Sistemul Armand: Bani mai mulți pentru proiecte niciodată realizate

Primărița-inculpată care se plânge mereu că este blocată de Consiliul Local cere constant bani mai mulți pentru proiecte pe care nu le realizează niciodată decât pe hârtie și pe Facebook. Culmea administrației proaste, deși primește aprobările, proiectele rămân tot nerealizate, iar ea continuă victimizarea pe rețelele sociale.

Astăzi, Consiliul Local a aprobat documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Construire corp clădire în scopul desfășurării activităților școlare de către Școala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu, pe terenul situat în bd. Ion Mihalache nr. 28, sector 1, București”.

Concret, asta înseamnă o creștere de 8,1 milioane de lei pentru un proiect care i-a fost aprobat deja în mai 2022, dar de care nu s-a ales decât praful așezat pe documentele din primărie. Mai exact, prin HCL 83 din 05 mai 2022, consilierii locali i-au aprobat un buget de 31.8 millioane de lei pentru construcția unui corp de clădire cu 27 de săli de clasă și laboratoare în care să învețe 648 de elevi ai Școlii Ion Heliade Rădulescu. Vreme de aproape doi ani, doamna inculpată Armand nu a mișcat niciun deget pentru acest proiect, iar acum a cerut actualizarea indicatorilor pentru că între timp s-au scumpit prețurile materialelor de construcții.

„După doi ani de circ și stat degeaba pe banii cetățenilor, ani în care ar fi putut construi cu totul clădirea, doamna Armand a cerut acum bani mai mulți pentru promisiuni pe care nu le poate îndeplini. Bani pe care îi toacă doar pe hârtii, planuri și proiecte rămase mereu nerealizate”, a explicat Ramona Porumb, liderul grupului consilierilor locali PNL Sector 1.

 „Consiliul Local a aprobat astăzi creșterea sumei la 39.9 milioane de lei pentru că școala are real nevoie de spațiu de învățare, iar educația este o prioritate a noastră pentru că este o prioritate a cetățenilor Sectorului 1. Aprobarea proiectelor nu este făcută degeaba de Consiliul Local, deși după patru ani de mandat al primăriței-degeaba ai putea să îți pierzi speranța. Din 9 iunie, la conducerea Sectorului 1 trebuie să vină o echipă competentă care să se apuce de treabă în regim de urgență și să pornească rapid toate aceste proiecte blocate ani în șir de doamna Armand”, a explicat George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1.

Situația de la Școala Ion Heliade Rădulescu nu este unică în administrația Armand. Ea se repetă pe multe alte proiecte rămase în patru ani doar la stadiul de intenție și demers PR-istic pe rețelele sociale. Spre exemplu, în martie 2021, Consiliul Local a aprobat documentația pentru construcția unui ansamblu educațional cu școală și grădiniță în cartierul Greenfield. 58.2 milioane de lei a primit atunci doamna Armand, dar doi ani mai târziu și niciun centimetru de școală ridicat a cerut suplimentarea la 87.1 milioane de lei. A primit și această creștere în ianuarie 2023. Proiectul se află în același stadiu: pe hârtie. Deși o comunitate de 6.000 de oameni așteaptă acolo de ani de zile construcția școlii, iar banii au fost în fiecare an prinși în bugetul local.

 Schimbarea în sector începe din 9 iunie

Admininistrația dezastruoasă condusă de Clotilde Armand se vede nu doar în mizeria și gunoaiele care au devenit brand de sector. Ci mai ales în lipsa proiectelor realizate. Promisiunile primăriței inculpate rămân doar pe hârtie, iar cetățenii Sectorului 1 nu mai au răbdare. Din 9 iunie, Partidul Național Liberal propune o echipă puternică la Sectorul 1, condusă de actualul deputat George Tuță, un om al soluțiilor, al eficienței și al colaborării care are drept scop interesul cetățenilor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.