Simona Halep la Wimbledon 2024: cote și pronosticuri!

Simona Halep se află în centrul atenției presei sportive și publicului de pretutindeni după revenirea oficială în circuit. Reducerea pedepsei la 9 luni, după ce a stat departe de terenurile de tenis timp de 19 luni, îi permite sportivei românce să participe din nou la competițiile de mare anvergură din acest sport.

Având în portofoliu 24 de titluri, dintre care două de Mare Slem (Roland Garros și Wimbledon), anul 2024 se anunță unul extrem de provocator pentru Halep. Prezența sa la competițiile din acest an implică invitații (wild card-uri) și jocuri încă din primul tur. La competiția de la Miami Open, sportiva din România a cedat încă din primul meci. Va reuși Simona Halep să fie în formă pentru turneul de la Wimbledon?

Cât de importante sunt turneele de Mare Slam pentru Simona Halep?

Competițiile Grand Slam valorează 2000 de puncte pentru câștigători, iar Halep are nevoie de cât mai multe puncte pentru a reveni în clasamentul WTA. În acest moment, tenismena româncă nu apare în clasamentul WTA. Pe lista potențialelor competiții la care sportiva româncă se poate înscrie în următoarele luni se numără:

  • Porsche Tennis Grand Prix
  • Mutua Madrid Open
  • Parma Ladies Open
  • Roland Garros
  • Berlin Ladies Open

Acestea sunt turnee WTA 125, WTA500 și WTA 1000, care îi pot aduce româncei puncte importante în cazul accederii în fazele superioare. În luna mai urmează să aibă loc cel de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului 2024, Roland Garros din Paris. Competițiile de Mare Slam, precum Roland Garros și Wimbledon, beneficiază de numeroase bonusuri la pariuri sportive, datorită popularității și prezenței celor mai importanți sportivi.

Are Simona Halep forța de a reveni într-o finală de Mare Șlem în acest an?

În 1877, pe data de 9 iulie, în Londra, la Wimbledon era organizat primul turneu de tenis, care în 2024 va ajunge la ediția cu numărul 137. Simona Halep s-a impus în această competiție în 2019, atunci când a surclasat-o pe Serena Williams, cu 6-2 în două seturi. Cu un an înainte, în 2018, sportivă din România a revenit în finala de la Paris de la 3-6 în primul set și a câștigat împotriva sportivei Sloane Stephens, adjudecandu-și următoarele două seturi (6-4, 6-1).

Prima competiție majoră pentru Halep este Roland Garros, care va avea loc în perioada 20 mai -9 iunie. În intervalul 1-14 iulie va avea loc și turneul de la Wimbledon, acolo unde suporterii tenismenei românce speră ca aceasta să acumuleze cât mai multe meciuri la activ. Cele mai importante performanțe obținute de Halep în carieră au fost înregistrate pe parcursul colaborării cu Darren Cahill.

În schimb, parteneriatul cu Patrick Mouratoglou, i-a adus Simonei Halep suspendarea din circuitul WTA pentru 19 luni. Lipsită de un antrenor la prima participare după reducerea pedepsei la TAS, Simona Halep și-a desemnat noul antrenor: Carlos Comet. Rămâne de văzut dacă antrenorul sportivelor Kateryna Baindl, Daria Kasatkina și Svetlana Kuznetsova va reuși să îi ridice nivelul sportivei din România.

Care sunt cotele la câștigarea turneului de la Wimbledon pentru Simona Halep?

Clasamentul WTA înaintea ultimelor trei Grand Slam-uri (Roland Garros, Wimbledon și US Open) este condus de Iga Swiatek, urmată de Aryna Sabalenka și de Coco Gauff. În Top 10, pe următoarele poziții se află Elena Rybakina, Jessic Pegula, Ons Jabeur, Qinwn Zhenf, Marketa Vondrousova, Maria Sakkari și Jelena Ostapenko.

Specialiștii în tenis îi acordă sportivei românce o cotă de 15 pentru câștigarea competiției ce va avea loc la Paris. Igna Swiatek (cota 2.10), Aryna Sabalenka (5.50) și Coco Gauff (10.00) sunt principalele favorite ale caselor de pariuri pentru adjudecarea titlului la Roland Garros. Halep are o cotă similară cu cea a Elenei Rynakina și mult mai bună decât a altor tenismene mai bine clasate WTA.

Este vorba despre Ins Jabeur și Barbora Krejcikova (20.00), Jelena Ostapenko, Maria Sakkari și Karolina Muchova (25.00), Paula Badosa, Caroline Garcia și Daria Kasatkina (35.00). În ceea ce privește turneul de la Wimbledon, Simona Halep are aceeași cotă (15.00) din partea agențiilor de pariuri. Iga Swiatek (4.50), Aryna Sabalenka (5.00) și Elena Rybakina (7.00) sunt favoritele la cucerirea Marelui Șlem de la Londra.

Doar Ons Ajbeur (12.00) are o cotă mai bună față de Simona Halep, Coco Gauff și Marketa Vondrousova având o cotă de 15, similară cu cea a sportivei românce. Rămâne de văzut dacă Halep va reuși să ajungă în fazele superioare ale turneului de la Wimbledon și dacă va infirma sau confirma pronosticurile în 2024.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.