Ministrul Simona Bucura-Oprescu, vești bune pentru români: Începând cu 1 iulie 2024, salariul minim va crește la 3.700 de lei!

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a efectuat o vizită de lucru în Sibiu, care a inclus vizite inopinate și discuții cu angajații Casei Județene de Pensii, ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum și o întâlnire cu angajatorii din județ.

Principalele subiecte discutate  cu angajatorii au vizat deficitul de forță de muncă, formarea profesională, în special a celei cu nivel de pregătire foarte scăzut, creșterea competențelor și adaptarea lor la evoluția pieței muncii globale. De asemenea, angajatorii au fost interesați de felul în care va fi stabilit salariul minim brut pe țară garantat în plată în contextul Directivei Europene nr. 2041/2022, pe care România o va implementa.

Ministrul Muncii a amintit că, începând cu 1 iulie 2024, #salariul minim va crește la 3.700 de lei, așa cum a fost discutat în cadrul Consiliului Național Tripartit, dar în același timp se lucrează la un mecanism de stabilire a salariului minim în concordanță cu Directiva europeană.

În cadrul întâlnirii cu angajatorii sibieni, ministrul a mai arătat că piața muncii este prioritatea mandatului său și a anunțat că pe lângă programele existente și implementate prin agențiile de ocupare a forței de muncă, cele de ucenicie, pentru primul loc muncă, pentru șomeri, cele pentru inserția pe piața muncii sau prin care este stimulată angajarea într-o altă localitate, urmează să fie lansate și implementate și alte programe, cu noi finanțări pentru piața muncii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.