Mircea Geoană forțează o candidatură la prezidențiale în anul 2024

Mircea Geoană anunță că vrea să se întoarcă pe scena politică românească, după ce va termina mandatul de secretar general adjunct al NATO. Cel care este văzut de analiștii politici cu cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale spune că nu folosește NATO pentru a se lansa în cursa pentru Palatul Cotroceni. 

Mai mult, spune Mircea Geoană, că nu poate să accepte acest plan al coaliției de la București de a confisca puterea pentru următorii 10 ani. Întrebat dacă ia în calcul să candideze la prezidențiale a spus: „Văzând cum merg lucrurile şi înţelegând că există în clipa de faţă o încercare transparentă a acestei oligarhii politice să-şi impună viitorul preşedinte şi să-şi perpetueze acest regim politic pentru încă 10 ani de zile. Eu cred că acest lucru este inacceptabil pentru interesul României, sunt tot mai înclinat să mă gândesc tot mai serios”.

Mircea Geoană a fost întrebat despre faptul că i se reproşează că foloseşte poziţia de la NATO ca trambulină pentru alegerile prezidenţiale din România. Acesta neagă vehement și spune că nu-și face imaginea pe spatele Alianței.

Iar viața după NATO, sunt convins că va fi foarte interesantă, și pentru mine, și pentru familia și prietenii mei. Încă o dată, toate vin la momentul respectiv. Har Domnului, am atât de multe variante de a face ceva interesant în viața mea în continuare, încât am luxul să aleg momentul și modalitatea de a-mi continua viața după aceea”, a spus Mircea Geoană.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.