Ministrul Sebastian Burduja, implicare totală: ”Pentru foarte mulți români vor exista scăderi de prețuri la energie și gaze, de luna viitoare!”

Vești bune pentru români! Oamenii vor vedea, de luna viitoare, scăderi ale prețurilor, în special la gaze, dar și la energie electrică în cazul celor cu un plafon mai mare.

Foarte mulți români vor vedea, de luna viitoare, scăderi ale prețurilor, mai ales la gaze, dar și la energie electrică în cazul celor cu un plafon mai mare, de 1,3 lei pe KWh, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja a fost întrebat într-o conferință despre posibilitatea ca plafoanele să fie din nou modificate.

„În acest moment nu. Evaluăm efectele actului normativ pe care abia l-am adoptat și care, așa cum v-am spus, va duce la facturi scăzute pentru foarte mulți români(. Important este că prețurile în facturi sunt la fel sau scad.

Pentru foarte mulți români, mai ales la gaze, cu siguranță vor exista scăderi pe care le vor constata de luna viitoare, iar la energie electrică mai ales pentru cei care au un plafon mai mare, cel de 1,3 lei pe KWh, care este peste plafonul pe care îl vedem în momentul ăsta pe piață”, a explicat Burduja.

Ministrul Energiei a subliniat că un furnizor nu cumpără toată cantitatea de energie electrică de care are nevoie doar de pe piață, are și contracte pe termen mai lung, dar are și contracte bilaterale, potrivit Profit.ro.

Guvernul a adoptat, pe 28 martie, Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de energie electrică și gaze naturale, care va duce la scăderea prețurilor pentru următoarele 12 luni.

„Astăzi, Guvernul României a aprobat, la propunerea Ministerului Energiei, modificări ale OUG 27 care vor duce la scăderea prețului cu care producătorii vând fără a fi supraimpozitați de la 450 lei/MWh la 400 lei/MWh pentru energie electrică, respectiv de la 150 lei/MWh la 120 lei/MWh pentru gaze naturale.

Aceste valori au fost stabilite în urma unor analize minuțioase ale piețelor de energie și în urma consultărilor cu toți actorii din sector”, se menționa într-un comunicat al ministerului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.