Ponta pune „punctul pe i”: Dacă, doamne ferește, era Colectiv la Cluj sau la Sibiu, nu cerea nimeni să fie arestat Boc sau Iohannis. Nu era treaba lor!

În exclusivitate pentru Realitatea PLUS, Victor Ponta a făcut declarații zdrobitoare despre liderii politici care luptă în campania electorală. Fostul premier spune că are o simpatie personală pentru Cristian Popescu Piedone și că este doar o victimă în întreg scandalul iscat după incendiul de la clubul Colectiv. De asemenea, Ponta crede că spre deosebire de medicul Cîrstoiu, Piedone are avantaj în ceea ce privește administrația publică. Referitor la Klaus Iohannis, fostul premier spune că știe să controleze deciziile politice din țară, dar nu îi dă șanse pentru șefia NATO.

„Nu mă răzgândesc ușor, de felul meu. Am spus foarte clar că am o simpatie personală pentru Piedone pentru că eu îl consider ca o victimă total colaterală a Colectiv. Adică, nu știu, probabil că ar fi vrut să mă ancheteze sau să mă aresteze pe mine, dar nu eram în țară. Culmea, nu eram în țară atunci când s-a întâmplat, era destul de dificil. Dar, e foarte clar că primarul de sector nu avea absolut nicio responsabilitate juridică. Și o spun mereu ca să înțeleagă toată lumea. Dacă, doamne ferește, era Colectiv la Cluj sau la Sibiu, nu cerea nimeni să fie arestat Boc sau Iohannis. Nu era treaba lor. Deci, din punctul ăsta de vedere, am o simpatie personală. Mai departe, dincolo de simpatia personală, cred că a fost un foarte bun primar la Sectorul 4, întâi… adică Băluță, care e foarte bun ca primar, a continuat multe dintre proiectele lui Piedone. Și la Sectorul 5. Cred că se pricepe la meseria asta, mai mult decât alții. Am o părere foarte bună și despre domnul Cîrstoiu, dar e clar că, în ce privește experiența de administrație publică, Piedone are un avantaj categoric”, a declarat Ponta la Realitatea PLUS.

Victor Ponta a comentat și situația alegerilor prezidențiale.

„Domnul Iohannis, sau mă rog, oamenii din jurul său, reușesc să controleze foarte strict și candidaturile și deciziile politice interne.”

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.