Cătălin Cîrstoiu consideră că un management integrat al traficului funcțional este vital în Capitală!

Un management integrat al traficului funcţional este vital în Capitală, a declarat, luni candidatul PSD – PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, care a subliniat că este nevoie de semaforizare inteligentă, de continuarea integrării acesteia cu analiza traficului Societăţii de Transport Bucureşti şi Metrorex, de măsuri pentru a limita staţionarea autoturismelor în zonele non-rezidenţiale la orele de vârf.

El a evidenţiat, după o dezbatere pe tema transportului, la care a participat alături de ministrul Sorin Grindeanu şi experţi în domeniu, importanţa unui plan real de mobilitate urbană în Bucureşti.

„Este absolut vital astăzi să avem un management integrat al traficului funcţional la nivel de Capitală şi aici pornim de la semaforizare inteligentă, măsuri rapide pentru a limita la orele de vârf staţionarea în zonele non-rezidenţiale a maşinilor mergând până la continuarea proiectului de integrare a semaforizării cu analiza traficului STB-ului, al Metrorex-ului şi aşa mai departe, pentru că ele trebuie să fie conectate ca timp de deplasare şi ca ore. Viziunea este complexă şi aş vrea să fiu foarte corect în a spune că nu va fi o schimbare de atitudine de la o zi la alta, pentru că, dincolo de toate, este nevoie să avem nişte investiţii majore, nişte proiecte serioase”, a explicat Cîrstoiu.

Potrivit acestuia, municipalitatea a achiziţionat 100 de autobuze electrice, din care în trafic sunt doar 40, pentru că nu s-au construit staţii de încărcare la capetele liniilor, cum indicau studiile de fezabilitate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.