Ambasada și Institutul Italian de Cultură din București au organizat prima ediție a Zilei Made in Italy

Ambasada și Institutul Italian de Cultură din București au organizat, cu ocazia primei ediții a Zilei Made in Italy, un seminar dedicat sectorului științelor vieții. Protagonista evenimentului a fost Elena Milanesi, om de știință italian premiat în România în 2022 cu bursa L’Oréal – UNESCO „For Women in Science” și a vizat cercetarea pe care aceasta o desfășoară la București în privinţa legăturii dintre bolile cronice ale intestinului, anxietatea şi depresia.

Prin participarea oamenilor de știință locali, părți ale echipei mixte de cercetare, seminarul a fost o mărturie în plus a rezultatelor coordonării dintre talentele italiene și românești.

Ziua Națională a Made in Italy este o inițiativă a Guvernului creată pentru a pune în valoare și a promova, în Italia și în străinătate, realizările de excelenţă, moștenirea culturală și know-how-ul italian. Este sărbătorită pe 15 aprilie, aniversarea nașterii lui Leonardo da Vinci, ca un omagiu adus marelui geniu italian, care a reușit să îmbine arta, cultura, istoria, identitatea și teritoriul cu inovația, tehnologia și cercetarea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.