Profesorul Constantin Dulcan ne spune rețeta unei vieți sănătoase și fericită!

Profesorul Constantin Dulcan subliniază importanța evitării anumitor condiții nefavorabile pentru a trăi o viață fericită și sănătoasă.

Prof. Constantin Dulcan a fost invitat la podcastul lui Mihail Neamțu unde a spus care este secretul unei vieți fericite.  „Condiții nefavorabile: dietă hipercalorică, sedentarismul – faceți mișcare fraților dacă vreți să trăiți mult și bine, aditivi alimentari, stres, gândire negativă.”, a spus prof. Constantin Dulcan.

Dietă hipercalorică: Consumul excesiv de calorii poate duce la apariția bolilor de inimă, a obezității, diabetului și multe alte afecțiuni. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase este importantă pentru menținerea unei unei stări bune de sănătate.

Sedentarismul: Lipsa activității fizice crește riscul de boli de inimă, obezitate, osteoporoză.

Aditivi alimentari: Consumul de aditivi alimentari poate fi foarte dăunător sănătății. Este necesară evitarea alimentelor procesate și a produselor care conțin ingrediente artificiale pentru  menținerea unei bune sănătăți.

Stresul: Stresul are o mulțime de efecte negative asupra sănătății fizice și mentale. Pot apărea afecțiuni precum hipertensiunea arterială, tulburări digestive, insomnie și depresie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.