HiSky poate începe operarea zborurilor regulate către Canada

Compania aeriană românească, HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea pentru a opera zboruri regulate către această țară. Canada este cel de-al doilea stat de pe continentul nord american, după Statele Unite ale Americii, care autorizează HiSky să deschidă rute regulate pe teritoriul său, după parcurgerea unui amplu proces de verificare. HiSky devine, astfel, singura companie din România care întreprinde demersuri pentru lansarea zborurilor către Canada, și deține, în același timp, capabilitatea necesară pentru a opera pe această distanță, fără escală, cu o aeronavă long courier Airbus 330-200.

„Atunci când ne-am completat flota cu o aeronavă care are o autonomie crescută, am vizat tocmai crearea acestor legături eficiente, între România și destinațiile cele mai cerute de pasageri. Ne aflăm extrem de aproape de primul zbor direct de la București, la New York, după mai bine de 20 de ani, iar vestea obținerii autorizației pentru zborurile către Canada vine în susținerea strategiei noastre de creștere a numărului de rute long-courier. Canada găzduiește o diaspora românească numeroasă, dar este și o destinație tot mai căutată pentru vacanțe și business. Așadar, avem în vedere lansarea primelor rute, în cel mai scurt timp, pentru a răspunde acestei necesități de conexiuni directe între București și cele mai populare orașe”, a precizat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

În acest moment, pasagerii români nu au la dispoziție nicio opțiune de călătorie directă către Canada, după ce ruta București – Toronto, operată anterior de o companie străină, a fost suspendată în anul 2020, fără a fi anunțată intenția de reluare a curselor.

Odată cu relansarea zborurilor spre această țară, românii ar putea ajunge din capitală în principalele orașe ale Canadei, Toronto și Montreal, în aproximativ 10 ore.

Compania aeriană HiSky este, în acest moment, al doilea cel mai mare operator de transport aerian înregistrat în România și singura companie din țară care operează zboruri regulate transatlantice. Alături de o aeronavă wide-body, Airbus A330, cu autonomie de 14 ore de zbor neîntrerupt, compania mai deține în flotă alte șapte aeronave de tip narrow-body, din familia Airbus A320, cu o capacitate totală de peste 1500 de locuri.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.