OMV Petrom devine partener principal al Federației Române de Canotaj!

OMV Petrom și FRC au lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Complexul Sportiv Național „Elisabeta Lipă” de la Snagov, proiectul „Energie pentru performanță”. Proiectul, în valoare de 1 milion de euro, susține formarea viitoarei generații de campioni europeni, mondiali și olimpici ai României la canotaj. Astfel, OMV Petrom prin brandul de retail Petrom devine partener principal al Federației Române de Canotaj.

Proiectul „Energie pentru performanță” se va derula pe parcursul a cinci ani și este menit să sprijine activitatea de selecție la nivelul bazelor de pregătire ale canotajului românesc din țară, precum cele din Iași, Orșova și Fălticeni. Fondurile vor susține achiziționarea bărcilor și echipamentelor de care vor avea nevoie viitorii campioni ai României, dar și îmbunătățirea condițiilor de pregătire.
În cadrul evenimentului de lansare a proiectului au participat Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport și sportivii din lotul olimpic ai FRC.

„Canotajul românesc a demonstrat de-a lungul timpului că are sportivi excepționali și, cu toate acestea, finanțarea primită de la stat a fost mereu insuficientă. De obicei, fondurile existente merg către loturile de seniori și prea puțin către cluburile de unde aceștia provin, în vederea stimulării selecției de noi sportivi. Prin proiectul „Energie pentru performanță” dorim să încurajăm și să finanțăm extinderea activității de selecție, fără de care este imposibilă crearea unei noi generații de campioni. De asemenea, se vor achiziționa bărci și echipamente noi și se vor îmbunătăți toate condițiile de care noii sportivi vor avea nevoie pentru a evolua frumos, a crește valoric și a face performanță la cel mai înalt nivel. Nimeni nu se naște campion, ci este nevoie de multă muncă de pregătire pentru ca rezultatele să fie cele mai bune. Planul nostru pe termen lung este să avem o nouă generație de sportivi extraordinari și bine pregătiți pentru Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028. Mulțumim, Petrom, pentru încrederea acordată canotajului românesc și mai ales pentru că susțineți sportul exact acolo unde este nevoie – la bază. Este un proiect curajos pe care astăzi îl pornim împreună, iar peste 5 ani sunt convinsă că vom avea medalii olimpice despre care putem spune că sunt rodul acestui parteneriat frumos – Energie pentru Performanță,” a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

„Investim în România și în români. De aproape 20 de ani, sprijinim cauze naționale și proiecte de dezvoltare a comunităților – peste 160 de milioane de euro au finanțat proiecte de sănătate, mediu și educație. Suntem bucuroși ca astăzi să anunțăm suportul nostru pentru descoperirea și dezvoltarea de tinere talente într-un sport care ne face mândri că suntem români în fiecare an. Canotajul românesc este sinonim cu performanța, de aceea suntem onorați să anunțăm parteneriatul Petrom cu Federația Română de Canotaj”, a declarat Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de rafinare și marketing.

La conferința de presă a fost prezent și Cristian Maliș, antrenor emerit și principal al Centrului Olimpic Orșova, considerat unul din antrenorii de bază în selecția și pregătirea sportivilor la început de drum.

„Este esențial să avem o finanțare adecvată a procesului de selecție în canotajul de performanță. Doar dacă avem parte de susținere, îi putem identifica și pregăti corespunzător pe cei mai talentați dintre tinerii sportivi. Noi le oferim tot sprijinul nostru, însă avem nevoie de resurse suplimentare pentru ca ei să își poată valorifica potențialul și pentru a ajunge la performanțe remarcabile la nivel internațional. Apreciem susținerea Petrom și mulțumim pentru această investiție în viitorul canotajului românesc,” a declarat Cristian Maliș.

Tot în cadrul conferinței de la Snagov, Simona Radiș, campioană olimpică și multiplă campioană europeană și mondială, a declarat: „Prin performanțele noastre, noi ne dorim să fim modele pentru viitoarea generație de canotori. Mulțumim, Petrom, pentru că ne oferiți sprijinul atât de necesar pentru ca acest sport să aibă nu doar un prezent glorios, ci și un viitor strălucitor! Cu ajutorul vostru, sunt sigură că viitoarea generație de canotori nu doar că ne va egala, ci că va fi chiar mai bună decât noi. Am încredere că azi se dă startul unui viitor frumos pentru canotajul românesc”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.