Liderul PMP, Eugen Tomac, pune „punctul pe i”: Decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei-începutul „marii prăbuşiri a partidului unic!”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”, care va produce efecte ca „într-un joc de domino”.

„A început marea prăbuşire a partidului unic. A căzut prima piesă şi ea va produce efecte exact ca într-un joc de domino. PSD şi PNL au organizat un proces electoral caracteristic regimurilor dictatoriale. Au comasat alegerile într-un total dispreţ faţă de democraţie. Fără transparenţă, fără dezbatere, folosind practici totalitare împotriva opoziţiei. Întreg procesul electoral este pregătit cu încălcarea flagrantă a Constituţiei României, cu nerespectarea legislaţiei electorale, culminând cu sechestrarea tuturor instituţiilor care puteau opri acest măcel. Avocatul Poporului a devenit avocatul PSD-PNL şi nu a contestat OUG-ul de comasare, deşi elementele de neconstituţionalitate se pot observa de pe lună. La fel şi CCR”, a scris Tomac, marţi, pe Facebook.

El a explicat că, deşi „a fost sesizată de opoziţie pe neconstituţionalitatea privind comasarea alegerilor, alege să nu judece nimic”.

„În mod normal, acest dosar trebuia judecat în 24 de ore, pentru că vizează un proces electoral aflat în desfăşurare, dar şi aici partidul unic are ultimul cuvânt. După ce s-au asigurat că nimeni nu mai poate opri planul roşu de comasare, au început să lovească în opoziţie, eliminând de pe buletinele de vot Alianţa Dreapta Unită. Doar că ÎCCJ a anulat decizia BEC, luată la propunerea PSD, şi din acea clipă partidul UNIC a intrat în derivă. Planul gândit de Iohannis şi PSD-PNL de a intra în cursa electorală fără o opoziţie unită a eşuat. Declinul a culminat azi noapte cu decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti înainte măcar să fi început campania”, a adăugat Tomac.

În opinia liderului PMP, „partidul unic candidează pe liste comune la europarlamentare de frică şi şi-a stabilit candidaţi comuni peste tot unde sunt primari ai Dreptei Unite”.

„Partidul unic este disperat şi va face tot mai multe greşeli. Ei ştiu că Nicuşor Dan şi Dreapta Unită vor câştiga alegerile. Partidul UNIC PSD-PNL s-a prăbuşit cu 15% în sondaje. Disperarea şi frica de vot l-a adus pe Iohannis şi supuşii săi în situaţia de a acţiona cinic, arogant şi fără scrupule, aşa cum se întâmplă în toate dictaturile ce-şi urăsc propriii cetăţeni şi libertatea. Partidul unic îşi dispreţuieşte propriul electorat pe care îl consideră o masă de vot captivă şi incapabilă să judece. A fost suficient ca un singur candidat să spună: „nu mă retrag, luaţi voi decizia”, pentru a se declanşa prăbuşirea, şi aşa inevitabilă”, a conchis Tomac.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.