Europarlamentarul Maria Grapini cere Comisiei Europene mai multă flexibilitate în guvernanța bugetului UE!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, solicită Comisiei Europene mai multă flexibilitate în guvernanța bugetului UE, precizând, în context, că statele membre sunt în stadii de dezvoltare economică diferite!

“Este bine și este necesar să analizăm guvernanța economică și să consolidăm bugetul Uniunii Europene. Sunt câteva lucruri bine făcute care duc spre posibilitatea ca statele membre să poată să apese pe accelerația investițiilor. De exemplu, vorbim de neluarea în calcul, la deficit, a cofinanțării pe investiții strategice. Nu este un model ideal, dar este un pas important făcut și trebuie să ne gândim întotdeauna când modificăm această guvernanță că statele membre nu sunt dezvoltate egal din punct de vedere economic!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, cuantumul datoriilor externe sunt diferite în statele membre. Mai mult, susține europarlamentarul, trebuie să ne gândim și la Tratatul UE, pentru că există multă subsidiaritate în politicile fiscale și în tot ce au dreptul să stabilească statele, în context național, în funcție de situația economică a fiecăruia dintre acestea.

“Pașii, în această direcție, sunt buni, ca și faptul că se ține cont și de pilonul social. Să nu uităm că avem, încă, mulți oameni în sărăcie, mulți copii în sărăcie, și trebuie să ne gândim, în special, la coeziune socială. De aceea cred că este doar un prim pas și trebuie continuat cu guvernanța economică, cu flexibilizarea bugetului UE!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.