Europarlamentarul Maria Grapini susține protecția pieței interne și combaterea concurenței neloiale!

Europarlamentarul Maria Grapini, vicepreședintă a Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor, a reiterat, într-o intervenție televizată, necesitatea protecției pieței interne și combaterii concurenței neloiale.

“Sunt scheme de ajutor de stat foarte importante pentru IMM-uri, pentru digitalizarea acestora. Lupta mea, de când sunt în PE, este pentru protejarea unei concurențe loiale în piața internă. Chiar săptămâna aceasta, la Strasbourg, am făcut pași concreți în direcția combaterii concurenței neloiale. În primul rând trebuie să ne uităm la acordurile comerciale. Eu vă spun că, personal, am ținut în loc, vreo doi ani, acordul comercial cu Canada până când s-a acceptat respectarea standardelor UE în cazul produselor canadiene!”, a precizat Maria Grapini.

Potrivit eurodeputatului Grapini, producătorului din UE, inclusiv celui din România, i se pun numeroase condiții legate de standarde sociale, standarde de calitate, standarde de mediu.

Pe de altă parte,  produsele care vin din țări terțe nu sunt afectate de costurile legate de respectarea acestora standarde, și, astfel, vorbim de o concurență neloială.

“Trebuie să dau o veste bună întreprinzătorilor din România, unde am fost raportor la Regulamentul pentru noul Cod Vamal. Astfel, exigența controlului produselor care intră în UE, din punctul de vedere al contrafacerii și al prețului de dumping, crește. Această nouă autoritate europeană vamală este primul filtru în combaterea concurenței neloiale, după care se lucrează, în rețea, cu autoritățile naționale pentru a proteja concurența loială”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.