Val de concedieri la Tarom. Anunțul-șoc al ministrului Grindeanu!

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat, la Tulcea, că TAROM va primi până la finalul lunii ajutor din partea Comisiei Europene, apoi va intra într-o etapă de reorganizare economică.

Oficialul guvernamental a reiterat dorinţa autorităţilor române de a salva compania, care se confruntă de mai mulţi ani cu dificultăţi financiare.

„Odată cu primirea acestui ajutor de la Comisia Europeană, noi trebuie să intrăm într-o etapă de reorganizare şi suntem deschişi la orice fel de propunere care să ducă la aşezarea TAROM pe nişte principii economice solide. (…) Nu intră în discuţie dorinţa noastră de a salva această companie, dorinţa de a găsi orice fel de soluţii, inclusiv parteneriate care să ducă la acest scenariu fericit. Am căutat acest lucru, inclusiv săptămâna trecută, când am fost cu premierul în zona Golfului. Joi avem o comisie mixtă la Bucureşti şi încercăm să găsim soluţii pentru TAROM”, a afirmat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a fost întrebat și ce înseamnă reorganizarea economică pentru TAROM. Grindeanu a sugerat disponibilizarea a 50% dintre angajați.

„O companie de mărimea TAROM, care e aşezată pe baze economice corecte, are în mod normal în jur de 500, 600 de angajaţi, 90% dintre ei fiind personal navigant. Noi avem dublu”, a spus Grindeanu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.