Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, propune modernizarea zonei Străzii Eforie, delimitată de Bulevardul Elisabeta, Calea Victoriei şi cursul Dâmboviţei!

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a propus ca zona Străzii Eforie, delimitată de Bulevardul Elisabeta, Calea Victoriei şi cursul Dâmboviţei, să fie modernizată, în acord cu un studiu al Băncii Mondiale.

„Suntem în curtea lui Nicuşor Dan, primar al Capitalei, la câţiva paşi de Primăria Generală. Suntem pe strada Eforie, într-un Bucureşti istoric, într-un oraş care, din păcate, este sufocat de maşini. Oraşul modern este pentru oameni, iar maşinile trebuie parcate în subteran, mai ales în zonele centrale, pentru a le permite cetăţenilor să se plimbe (…) Această zonă delimitată de Bulevardul Elisabeta, Calea Victoriei şi cursul Dâmboviţei, parte a Centrului vechi, (…) nu a fost pusă în valoare de Nicuşor Dan”, a afirmat Sebastian Burduja, într-o conferinţa de presă susţinută, marţi, pe str. Eforie nr 5, în dreptul Clădirii Curentului.

Sebastian Burduja a precizat că, într-un studiu al Băncii Mondiale, intitulat „Strategia integrată de dezvoltare urbană pentru municipiul Bucureşti”, zona este „regândită”. Burduja l-a criticat pe primarul Nicuşor Dan pentru că, deşi a avut la dispoziţie acest proiect, „a refuzat” să-l supună votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

În opinia lui Burduja, proiectul poate fi finalizat în 12-18 luni, planul său „Bucureştiul viitorului” incluzând, printre alte zone, şi Cartierul Evreiesc, care „merită să aibă parte de investiţii şi curăţenie”.

„Neadoptând această strategie, pune în pericol programele cu fonduri europene pe care Primăria Generală le-ar putea accesa. Acum este o zonă haotică, cu foarte multe maşini (…) În Bucureştiul viitorului, aceasta trebuie să devină o zonă pietonală, cu arbori (…), cu clădiri reabillitate”, a adăugat Burduja, care a prezentat şi panouri cu cadre despre cum va arăta zona renovată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.