Proiectul „Străzi Deschise –  București, Promenadă Urbană” #4 continuă în weekendul 4 – 5 mai

Proiectul „Străzi Deschise –  București, Promenadă Urbană” #4 continuă în weekendul 4 – 5 mai, iar bucureștenii și turiștii pot profita de plimbări relaxante în compania celor dragi, pe una dintre cele mai cunoscute artere din București – Calea Victoriei, deschisă între orele 10:00 – 22:00.

Astfel, în weekendul de Paște, Calea Victoriei va fi animată de pietonii dornici să redescopere frumusețea și diversitatea arhitecturală a orașului în care trăiesc și să exploreze zone istorice din centrul Capitalei.

Cea de-a patra ediţie a celui mai complex proiect outdoor din România care transformă cele mai aglomerate zone ale Capitalei din centru şi din sectoare în trasee pietonale de weekend, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, se desfăşoară în perioada aprilie-octombrie 2023 şi oferă locuitorilor oraşului alternative de petrecere a timpului liber în spaţiul public, devenit pietonal și animat prin diverse momente artistice și activități de recreere.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 4-5 mai 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Proiectul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali.

 Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe www.arcub.ro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.