Artizanul propagandei din Coreea de Nord, Kim Ki Nam, a murit la vârsta de 94 de ani. Kim Jong-un, prezent la înmormântare!

Kim Ki Nam, artizanul propagandei din Coreea de Nord, a murit la vârsta de 94 de ani, a anunțat presa de stat. Acesta a petrecut zeci de ani conducând eforturile de propagandă în statul totalitar, inclusiv prin construirea unui cult al personalității în jurul dinastiei Kim aflate la putere. Drept dovadă, la înmormântarea sa a participat liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Kim Ki Nam a murit din cauza vârstei înaintate și a unei „insuficiențe multiple a organelor” pentru care primea tratament din 2022, a precizat KCNA, agenția oficială de știri de la Phenian, relatează HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, înmormântarea a avut loc miercuri dimineața devreme. Kim Jong Un a adus un omagiu „revoluționarului veteran care a rămas nemărginit de loial” regimului.

Se pare că a avut o relație apropiată cu Kim Jong Il, mai multe relatări din presă descriindu-i ca fiind „prieteni de pahar”, scrie BBC.

Kim Ki Nam a fost unul dintre puținii oficiali nord-coreeni care au vizitat Sudul, conducând o delegație care a participat la funeraliile fostului președinte sud-coreean Kim Dae-jung, în 2009.

El s-a retras din activitate la sfârșitul anilor 2010, cedând rolul său surorii lui Kim Jong Un, Kim Yo Jong, dar a continuat să apară la evenimente publice – un semn că a rămas în relații bune cu regimul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.