Conferința internațională „Make Europe Great Again”, un succes. Prestigioasa publicație americană The Washington Times îl prezintă pe George Simion ca unul dintre liderii mișcării conservatoare din Europa!

Prestigioasa publicație americană The Washington Times, citită zilnic de milioane de oameni, a publicat luni, 6 mai, un articol în care jurnaliștii americani îl descriu pe președintele AUR, George Simion, ca pe unul dintre liderii mișcării conservatoare din Europa.

Materialul, publicat în contextul organizării la București a Conferinței Internaționale Make Europe Great Again subliniază ideea că România conduce Europa într-o nouă eră conservatoare, aducând aminte de trecut și de prezent prin nume marcante în această direcție, precum: Ronald Reagan, Viktor Orban sau Giorgia Meloni.

”Europa a alunecat în general tot mai mult spre stânga, iar conducerea UE îmbrățișează migrația refugiaților către o varietate de țări și critică puternic națiunile îngrijorate de impactul, din punct de vedere financiar sau cultural. Mai mult, UE promovează o ideologie transgenderistă, în timp ce multe biserici din Europa de Vest sunt aproape goale duminica. Conservatorii au spus, în sfârșit, <<Ajunge!>>, scriu jurnaliștii americani.

Publicația The Washington Times scrie că parlamentari din diverse țări precum Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia sau Spania s-au adunat la București pentru a se susține reciproc și pentru a se organiza.

”Adunarea a fost ideea liderului partidului de opoziție din România, George Simion. În vârstă de numai 37 de ani, domnul Simion joacă de ani de zile un rol din ce în ce mai important în mișcarea conservatoare din România. Reunirea unor politicieni de aceeași părere din întreaga Europă a fost un exercițiu important, nu doar pentru planificare, ci și pentru o verificare a realității. Cu o presă care îi cataloghează drept extremiști pe cei care favorizează familiile tradiționale în detrimentul politicilor privind transsexualitatea, de exemplu, a fost esențial pentru conservatorii din întreaga Europă să se întâlnească și să își reamintească că au frați și surori cu aceleași idei pe tot continentul”, explică ziariștii americani despre Make Europe Great Again.

The Washington Times relatează aspecte din discuția cu George Simion și amintește:

”Europa poate reveni la măreția de care s-a bucurat cândva, până la implicarea tot mai mare a UE prin ideologia LGBTQ+, Pactul Verde sau ”Cancel Culture”. Consider că victoria lui Donald Trump, în 2016, în SUA, a fost un semn pentru schimbare și în Europa. Se întâmpla în toată lumea, de ce nu în Italia, Franța sau România? Este important să scăpăm de reflexele comuniste. Ei vor să controleze piața. Nu poți controla o piață liberă. Lasă-i pe toți să decidă singuri”.

Întrebat fiind de ce România a devenit un punct central în mișcarea conservatoare, George Simion a explicat că suntem nou veniți pe scena conservatoare, dar că vedem cu disperare necesitatea de a unifica mișcarea conservatoare.

”Să sperăm că aceasta este contribuția noastră la mișcarea conservatoare, să ne unim. Noi avem mandatul. Avem voința poporului. Vom câștiga alegerile din România. Vom câștiga alegerile în Polonia, în Ungaria, în Slovacia. Vom câștiga în Italia. Vom câștiga în Franța”, îl citează ziariștii din SUA pe liderul AUR.

Jurnaliștii americani concluzionează că de multă vreme liderii cei mai vizibili din Europa nu au mai fost conservatori de încredere și că ”dacă George Simion din România își urmează calea, acele zile se vor întoarce curând”.

george simion The Washington Times

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.