Radu Mazăre rămâne în închisoare!

Fostul edil care a condus Constanța timp de 15 ani, Radu Mazăre, s-a prezentat de curând în fața instanței drept un om foarte religios și devotat. Mazăre spune că l-a descoperit pe Dumnezeu și petrece timp în cercuri de lectură din cadrul penitenciarului și nu ratează nicio activitate religioasă. În ciudea eforturilor sale, cererea de eliberare condiționată i-a fost respinsă de judecători. Mazăre are două condamnări, una de 8 ani, iar alta de 5 ani, ambele pentru fapte de corupție. 

Încarcerat la Penitenciarul Jilava, Radu Mazăre a făcut o cerere de eliberare condiționată, după ce a executat două treimi din pedeapsă. Fostul primar al municipiului Constanța s-a prezentat în fața unei comisii cu speranța că îi va convinge conducerea penitenciarului că s-a îndreptat.

În instanță, Radu Mazăre a declarat că, în cei aproape cinci ani petrecuți în închisoare, a avut un comportament ireproșabil și se încadrează acum în valorile sociale necesare pentru a fi din nou o persoană liberă. În fața autorităților aceasta a susținut că acum și-a găsit refugiul în activități religioase și că în închisoare a frecventat cercuri de lectură.

Chiar dacă a avut un comportament exemplar în închisoare, instanța i-a refuzat cererea și a stabilit ca Mazăre să poată depune o nouă cerere de liberarea condiționată abia peste nouă luni.

Radu Mazăre a fost primar al Constanței timp de 15 ani și a fost condamnat în două dosare de corupție: unul pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri în stațiunea Mamaia și altul pentru mită, abuz în serviciu și conflict de interese. Astfel a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.