Expoziția „Din adâncuri + Din văzduh = 80”, din 16 mai la Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni vernisează joi, 16 mai 2024, ora 15.00, în holul Salonului Cerchez, expoziția aniversară a Ilenei Dana Marinescu „Din adâncuri + Din văzduh = 80”, un eveniment inedit pe scena artei contemporane, care se adresează tuturor categoriilor de public.  

Ileana Dana Marinescu realizează și expune uimitoare creații artistice, a căror expresivitate vine dintr-o utilizare surprinzătoare a materialelor. Pe cât de brute și rudimentare pot fi unele dintre acestea, pe atât de potențat poetic este mesajul transfigurat din spatele reprezentărilor.

„Lucrările Ilenei Dana Marinescu pot fi catalogate ca niște colaje tridimensionale, post Dada, bricolaje readymade, care au marea calitate de a fi pe înțelesul tuturor, indiferent de vârstă sau de pregătirea artistică a privitorului. Deși lucrările Ilenei Dana Marinescu aduc în interpretare inclusiv aspecte dramatice, amuzamentul fin al reprezentărilor primează într-o emanată și contagioasă bucurie de viață.” (Cosmin Năsui, critic de artă)

Venind în completarea proiectului personal al artistei, „Sosia mea”, din 2022, expoziția aniversară a Ilenei Dana Marinescu continuă misiunea acesteia de a crea un mod special de a face educație prin cultură, facilitând și menținerea interesului pentru cunoașterea unei personalități a artei.

Expoziția „Din adâncuri + Din văzduh = 80” va putea fi vizitată în perioada 17 mai – 30 iunie 2024, în cadrul turului complet al muzeului sau în cadrul turului expozițional, de marți până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00, doar în baza unei programări prealabile, la adresa de e-mail vizitare@muzeulcotroceni.ro sau la numerele de telefon 021.317.31.07 / 0725.518.381.

De asemenea, expoziția va putea fi vizitată și în cadrul evenimentului cultural anual „Noaptea Muzeelor”.

La intrarea în muzeu se va prezenta un act de identitate în original (C.I. sau pașaport).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.