Sebastian Burduja nu acceptă manipularea USR-Nicușor Dan: Povestea asta că Nicușor a scos primăria din faliment este jenantă. A crescut datoriile, le-a rostogolit în datorii pe termen lung!

Sebastian Burduja, candidatul Partidului Național Liberal pentru Primăria Capitalei, a vorbit despre motivele pentru care a acceptat să intre în cursa electorală.

Fost ministru al Digitalizării și actual ministru al Energiei, Sebastian Burduja crede că cele mai mari partide din România, PSD și PNL, ar fi putut aborda altfel problemele politice. Totuși, în ceea ce privește Capitala, actuala administrație a dezamăgit complet, deși resurse au existat.

„Vorbim de două partide care au acceptat răspunderea guvernării. În mod egoist, ar fi fost o idee să se ducă în opoziție și să lase guvernarea în mâinile cui o fi fost și să crească în opoziție. USR-ul și-a luat jucăriile și a plecat, PNL-ul a rămas, cu cost electoral. Am fost ministru și în guvernul Ciucă, și în guvernul Ciolacu. Cel puțin la București eu mă bucur că PNL are candidat propriu. Noi acum 4 ani ne-am dat la o parte, dar Nicușor Dan ne-a dezamagit, a avut toate ingredientele să reușească. Sunt 8 ani în care noi nu am avut o ofertă exactă. La nivelul coaliției au fost niște ezitări, nu au făcut bine nimănui, decât lui Nicușor Dan. El a devenit sociolog, s-a pronunțat pe sondaje. În ultimii 4 ani Bucureștiul a devenit praf, a devenit mai rău ca acum 4 ani, lucru ce nu credeam că e posibil. (…) Povestea asta că Nicușor a scos primăria din faliment este jenantă. A crescut datoriile, le-a rostogolit în datorii pe termen lung. A avut și cu vreo 3 miliarde de lei în plus, va dați seama ce management bun a avut. Deci eu nu atac pe nimeni la persoană”, a declarat, în exclusivitate pentru România TV, Sebastian Burduja.

Întrebat dacă a acceptat să candideze pentru a o ajuta într-un fel sau altul pe Gabriela Firea să obțină un nou mandat, dată fiind și coaliția PNL-PSD, Sebastian Burduja a negat vehement.

„Exclus. Ultimul lucru pe care vreau să îl fac este să o susțin pe Gabriela Firea sau alt contracandidat. Eu am intrat că nu am fost de acord să fie alt candidat din partea PNL. Eu sunt în jurul a 20-22%, Nicușor a coborat sub 30%, va fi o cursă în 4. Bucureștenii vor trebui să aleagă, dacă le-au plăcut cu Nicușor, am înțeles, dar dacă vor altceva, eu sunt aici, am un plan pe care îl pot implementa într-un timp foarte scurt. Noi mergem separat la București și e bine că PNL are o ofertă proprie, dar asta nu înseamnă că coaliția nu poate continua. Eu nu o să atac pe nimeni, o să atac doar mandatul cuiva. Românii iubesc faptele bune, mai mult decât scandalul”, a mai declarat candidatul PNL.

Legat de controversa vizitei lui George Simion la palatul lui Gigi Becali pentru a cere ajutor cu finanțarea candidatului AUR Mihail Neamțu, Sebastian Burduja a spus că el nu are resursele necesare momentan, însă va depune toate eforturile pentru a reuși să se autofinanțeze.

„Eu trebuie să pun undeva la 120.000 de euro, in calitatea mea de candidat la Primăria Capitalei. Nu mi dă partidul, nu îi am acasă. Trebuie să te descurci. O parte o să îmi iau de la bancă, pe nevoi personale, da nu știu dacă pe toată sumă. Văd ce fac, am o soră. Doar Nicușor Dan merge în fața românilor și cere bani, am înțeles că are niște investitori de care nu vrea să spună nimic”, a mai adăugat Burduja.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.