Reţeaua Privată de Sănătate „Regina Maria” ar putea fi cumpărată de un consorțiu turcesc!

Fondul de investiţii Mid Europa Partners, unul dintre cei mai mari investitori financiari din România, a reluat demersurile de vânzare a Reţelei Private de Sănătate „Regina Maria”, iar primii veniţi să discute acum achiziţia, înainte de organizarea unei licitaţii, sunt turcii de la Acibadem.

Grupul Acibadem, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Turcia, a fost interesat în mai multe rânduri să cumpere Regina Maria.

Mid Europa Partners a mai încercat să vândă Regina Maria şi în 2019, însă atunci, cum a anunţat Profit.ro, negocierile cu ultimii investitori rămaşi în cursă – fondul chinez de investiţii Sino CEEF şi divizia de sănătate Humanitas a grupului italian Techint – nu s-au finalizat în condiţii acceptabile pentru Mid Europa, motiv pentru care s-a renunţat la vânzare.

Acum, reţeaua privată de sănătate a fost scoasă din nou la vânzare şi sunt, potenţial, mai mulţi investitori. Primii care au venit să discute achiziţia, înainte de a fi organizată o licitaţie, sunt turcii de la Acibadem. O listă scurtă a investitorilor interesaţi de Regina Maria este de aşteptat să fie definitivată în toamna acestui an, potrivit sursei citate.

Grupul Acibadem a mai negociat şi în trecut cu Mid Europa Partners achiziţia reţelei Regina Maria, însă fără rezultat, turcii fiind finalişti şi în cursa din 2015, când Mid Europa Partners a preluat Regina Maria.

Până în 2023, Regina Maria a investit peste 250 de milioane de euro. În intervalul 2015 – 2024, rețeaua Regina Maria s-a extins de la 3 la 8 spitale și de la 19 la 53 de policlinici.

La ora actuală, Rețeaua Regina Maria are peste 8.100 de angajați. Cifra de afaceri a rețelei în anul 2022 a fost de 325 de milioane de euro, iar bugetul de investiții, de 38 de milioane de euro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.