Totul despre bursa de reziliență. 164.000 de elevi o vor primi!

Bursa de reziliență va fi disponibilă pentru elevii din anul școlar 2024-2025 și are ca scop sprijinirea și motivarea elevilor care, deși nu ating standardele pentru bursele de merit, demonstrează efort și progres în depășirea obstacolelor și îmbunătățirea performanțelor lor școlare.

Ligia Deca anunţă o nouă bursă pentru elevi în anul şcolar 2024-2025. Ministerul Educației a introdus un nou tip de bursă pentru elevi, în efortul de a motiva școlarii cu rezultate medii să progreseze în performanțele lor școlare. Potrivit metodologiei, cuantumul bursei de rezilienţă va fi de 300 de lei pe lună, transmite edupedu.ro.

Condiții pentru obținerea bursei:

  • elevii trebuie să obțină cel puțin media anuală 7 și să se claseze în primii 30% din clasă din punct de vedere al rezultatelor;
  • elevii trebuie să demonstreze efort și abilitate în a depăși obstacolele școlare și în a-și îmbunătăți performanțele, având medii de peste 7.

„Pentru elevii de clasa a V-a se va lua în considerare media primelor două intervale de învățare din anul școlar în curs, iar pentru elevii din clasa a IX-a se va lua în considerare media de admitere la liceu”, a spus Ligia Deca, minsitra educaţiei.

De asemenea, există și alte criterii esențiale pentru acordarea burselor. Elevii care acumulează zece absențe vor fi excluși din lista de eligibilitate pentru toate categoriile de burse: de excelență, de merit, de reziliență, sociale sau tehnologice.

Se estimează că aproximativ 164.000 de elevi se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru bursa de reziliență. Această inițiativă are potențialul de a stimula și mai mult performanța școlară și de a oferi sprijinul necesar elevilor care depun eforturi pentru a-și îmbunătăți rezultatele academice.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.