Alimentul-minune pentru memorie

Alimentația este importantă pentru toți dintre noi, însă nu doar pentru o siluetă armonioasă. Și sănătatea poate fi îmbunătățită cu ajutorul unor alimente speciale.

Specialiștii ne învață ce putem face și ce putem consuma pentru a arăta și bine, dar și pentru a ne simți bine din punct de vedere al întregii sănătăți. Există unele alimente care ajută chiar și la îmbunătățirea memoriei, însă doar dacă sunt consumate corect.

Cu toții știm că fructele și legumele nu trebuie să lipsească din regimul nostru alimentar. Specialiștii în nutriție ne spun că unele dintre acestea sunt adevărate mane cerești pentru organism, iar printre ele se numără fructele de pădure.

Consumate în mod regulat, fructele de pădure pot îmbunătăți considerabil memoria. Ele sunt bogate în antioxidanți și flavonoli, ce au rolul de a proteja celulele creierului. Mai multe studii au demonstrat că o dietă bogată în aceste substanțe poate să încetinească procesul de pierdere a memoriei.

De asemenea, cercetătorii britanci spun că afinele cresc capacitatea de învățare și protejează creierul de procesul oxidării celulelor cauzate de stres. Dacă sunt consumate în mod regulat, acestea pot reduce chiar și riscul sindromului Alzheimer sau demență.

Fructele de pădure pot fi integrate în orice dietă, ajutând chiar și la reducerea grăsimilor din corp. Specialiștii recomandă consumul acestor fructe pline de vitamine mai ales înainte de cină. Deși se crede că nu ar trebui să consumăm fructe seara, un studiu arată că un grup de femei care au consumat fructe de pădure înainte de cină, au asimilat în organism cu 133 de calorii mai puțin.

Fructele de avocado sunt, de asemenea, beneficie pentru memorie. Acestea conțin grăsimi mononesaturate care sunt extrem de sănătoase pentru sistemul cardio-vascular. Acizii grași pe care avocado îi conține reduc tensiunea arterială și îmbunătățesc capacitatea de concetrare. Cu toate acestea, din cauza conținutului ridicat de calorii, specialiștii în nutriție recomandă consumul a maximum o jumătate de avocado pe zi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.