Șoc în Slovacia. Premierul Robert Fico a fost împușcat la Bratislava, după o ședință de guvern!

Premierul Robert Fico a fost împușcat în Handlová și a fost transportat la spital. Împușcăturile au fost trase în fața Casei de Cultură, unde se întrunea guvernul, când premierul a venit printre oameni.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat la Bratislava, după o ședință de guvern, relatează presa slovacă. El a fost transportat a spital.

Fico a participat la o întâlnire cu mai multe persoane, la un centru cultural din Bratislava. Un reporter al publicației Denník N a relatat că a auzit mai multe focuri de armă și i-a văzut pe ofițerii de securitate ridicându-l de pe jos pe Fico și băgându-l într-o mașină.
Presupusul atacator a fost reținut de poliție. Poliția a izolat zona din jur, iar centrul comunitar a fost evacuat. Gărzile de securitate au avut grijă de siguranța celorlalți membri ai guvernului, scrie publicația Dennik.

Robert Fico, președintele unui partid populist, s-a remarcat printr-o retorică pro-rusă și anti-occidentală.

Robert Fico a câştigat alegerile legislative din 30 septembrie 2023 în urma unei campanii electorale în care a pledat pentru încetarea ajutorului militar oferit Ucrainei, combaterea migraţiei ilegale şi o politică independentă a Slovaciei faţă de agenda promovată de Bruxelles şi de SUA.

El s-a pronunţat, de asemenea, împotriva liberalismului politic, a activităţilor organizaţiilor neguvernamentale şi a acordării a mai multor drepturi pentru persoanele transgender.

Robert Fico a fost numit pentru a patra oară premier, în toamna anului 2023. Politician apropiat de premierul ungar Viktor Orban, el a demisionat în 2018 din funcţia de prim-ministru, pe fondul protestelor publice împotriva corupţiei, după ce un jurnalist a fost ucis.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.