Dan Diaconescu riscă ani grei de închisoare

Dan Diaconescu a cochetat cu politica, fiind apropiat de AUR, şi a anunţat revenirea în televiziune după expirarea interdicţiilor, dar va trebuie să se întoarcă în instanţă.

Tribunalul Constanța a respins luni, 20 mai, contestația formulată de Dan Diaconescu împotriva deciziei Judecătoriei Constanța, din noiembrie 2023, prin care s-a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul în care fostul patron OTV este acuzat de act sexual cu minor în formă continuată.

„În baza art. 347 C.p.p. rap la art. 346 alin.2 C.p.p. respinge, ca nefondata, contestaţia formulată de contestatorul inculpat DIACONESCU CRISTIAN DAN, impotriva incheierii nr.921/22.11.2023, pronuntata de judecatorul de camera preliminara, in dosarul nr. 20152/212/2023/a1 al Judecatoriei CONSTANTA. In baza art. 275 alin.2 C.p.p. obligă contestatorul inculpat DIACONESCU CRISTIAN DAN, la plata sumei de 1800 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 20.05.2024, prin punerea la dispoziţie a soluţiei prin mijlocirea grefei instanţei“, arată instanța.

Odată epuizată faza camerei preliminare, dosarul se întoarce la Judecătoria Constanța pentru a fi judecat pe fond. În 2023, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța l-au trimis în judecată pe Dan Diaconescu pentru săvârşirea, în stare de recidivă postexecutorie, a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale) şi a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.