Clienții PENNY au donat peste 95,4 tone de alimente în cadrul Colectei Naționale de Alimente de Paște

Federația Băncilor pentru Alimente din România (FBAR) a organizat cea de-a 10-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, sub sloganul „Împreună hrănim speranța”, în perioada 19-21 aprilie 2024. Colecta Națională de Alimente, una dintre cele mai mari campanii de solidaritate la nivel național, organizată de FBAR, împreună cu cele nouă Bănci Regionale din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați, prin care sunt mobilizați mii de voluntari și sute de organizații partenere, uniți de misiunea de a sprijini comunitățile vulnerabile.

PENNY este partener strategic al FBAR și continuă misiunea de a contribui activ la reducerea pierderilor și a risipei alimentare, prin colectarea surplusului de produse și donarea acestora către organizațiile partenere care oferă servicii sociale, educaționale, de recuperare, găzduire și îngrijire a persoanelor din categoriile vulnerabile.

În cadrul Colectei Naționale de Paște s-a strâns un total de 95.455 kilograme de alimente gestionate de 1.965 de voluntari în cele 377 de magazine PENNY din România. Principalele categorii de produse donate au fost: cereale și panificație, produse pe bază de proteine, mâncare pentru copii, produse de cofetărie, uleiuri, băuturi. Toate alimentele au fost donate către 148 de ONG-uri și direcționate către 22.729 de beneficiari.

„Implicarea comunității este esențială în lupta împotriva risipei alimentare. Compania noastră derulează parteneriate cu organizații non-guvernamentale locale, cum ar fi Banca pentru Alimente, pentru a dona produse alimentare neperisabile către persoanele sau familiile din medii vulnerabile. Ne bucurăm că nivelul de implicare a clienților crește de la o ediție la alta,  în campania de Paște au fost strânse mai mult decât dublul kilogramelor de alimente donate in ediția de Crăciun 2023.”, a afirmat Dan Crișan, COO PENNY | REWE România.

PENNY a obținut în ediția de Paște 2024 a Colectei Naționale de Alimente peste 95.000 kilograme alimente, mai mult decât dublu față de ediția de Crăciun 2023 – când au fost strânse peste 40.000 kg alimente.

Prin campanii și activități dedicate reducerii risipei alimentare, PENNY pune accentul pe importanța de a face cumpărături în mod responsabil, pentru o mai buna gestiune a resurselor. Pe site-ul PENNY clienții pot găsi idei de transformare și gătire a alimentelor pentru a le păstra mai mult timp proaspete. Acestea pot fi consultate împreună cu „Codul Manierelor Anti-Risipă” pe www.penny.ro/risipa-alimentara.

Despre PENNY

PENNY este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 378 de magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din 7 300 de angajați.

PENNY se află printre organizațiile de top care au primit titulatura de Angajator de Top (Top Employer) 2024 în România. Certificarea de Angajator de Top reflectă grija și angajamentul pentru echipă și performanțele în practicile de resurse umane.

Pentru mai multe detalii despre companie, accesați website-ul oficial https://www.penny.ro/

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.