Lecții de Educație rutieră, în școli!

România se află în topul țărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente rutiere soldate cu morți și răniți grav. În multe cazuri vinovați de tragedii sunt și pietonii și tocmai de aceea Ministerul Educației a lansat câteva ghiduri pe baza cărora să se facă instruire rutieră în școli.

Peste 1.500 de copii au murit anul trecut în accidente produse pe șosele din România, iar 3.500 au fost grav răniță. Vinovați sunt adesea și pietonii care traversează prin locuri nepermise. În astfel de condiții au murit 263 de copii. De anul viitor, copiii vor primi în școli lecții de Educație rutieră, bazate pe ghidurile lansate de Ministerul Educației.

”Indiferent de calitatea noastră de pieton, pasager sau conducător de vehicul, toți avem datoria de a cunoaște regulile de circulație și de a respecta ceilalți participanți la trafic. În aceste condiții, este firesc să ne asigurăm că tinerii și copiii din societatea noastră beneficiază de sprijinul necesar pentru a deveni pietoni, pasageri sau conducători responsabili, care cunosc și respectă regulile de circulație.
Pentru a-i ajuta să dobândească aceste cunoștințe esențiale, Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne, Romania vă pun la dispoziție următoarele ghiduri de educație rutieră:
Ghid de educație rutieră pentru învățământul primar
Ghid de educație rutieră pentru învățământul gimnazial
Ghid de educație rutieră pentru învățământul liceal”, a anunțat Ministerul Educației.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.