Liderul PMP Iași, Petru Movilă, singura soluție viabilă pentru președinția Consiliului Județean Iași

Preşedintele PMP Iaşi, Petru Movilă, candidatul Dreptei Unite la Consiliul Judeţean, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că cel mai preţios lucru pe care un bun administrator îl poate oferi ieşenilor este timpul, iar proiectele sale vizează scurtarea timpului în trafic, a aşteptatului pe holurile spitalului sau să curgă apa la robinetele gospodăriilor de la sate.

Liderul PMP Iaşi, a criticat faptul că „în ultimii 4 ani, întreaga echipă PNL de la Consiliul Judeţean Iaşi nu a construit nici 10% din zecile de proiecte promise în 2020”.

Printre proiectele criticate de Petru Movilă se află lipsa unei autogara modernă, lipsa apei şi canalizării în toate localităţile din judeţ. El cere parcuri industriale, parcuri tehnologice şi, nu în ultimul rând, reabilitarea integrală a spitalelor publice.

„Lista cu promisiuni e lungă, lista cu realizări, nu. Au promis, n-au făcut. Un singur proiect, pe spatele căruia îşi fac reclamă toţi, nu anulează faptul că, deşi suntem în 2024, avem drumuri judeţene de pământ, iar ambulanţa face o oră din capătul judeţului. Ce să mai spun de faptul că stăm mai mult în maşină, la Podu Iloaiei, că pierdem peste şase ore, pe drum, până la Bucureşti sau că la Spitalul de Copii pierzi noţiunea timpului în UPU?”, a declarat candidatul Dreptei Unite la Consiliul Judeţean Iaşi.

Priorităţile lui Petru Movilă pentru judeţul Iaşi sunt proiecte necesare de ani de zile, care nu au fost făcute din cauza unei lipse de interes reale pentru dezvoltare din partea actualelor şi fostelor conduceri de CJ.

„Lucrurile sunt simple: un bun administrator face proiecte pentru oameni. Să ajungem repede acasă pe drumuri bune, sigure, să putem comunica cu instituţiile de oriunde, fără dosare şi hârtii în plus, mai puţin timp pierdut pe holurile spitalelor”, a declarat candidatul Dreptei Unite la CJ.

Acesta a afirmat, totodată, că una dintre priorităţile sale este fluidizarea traficului din judeţ pentru a elimina marile blocaje rutiere din zonele Aeroport, Bucium, capăt CUG, Podu Iloaiei, Hârlău.

„Câştigăm timp acasă, nu-l petrecem în maşină. Finalizăm şoseaua de centură de trafic greu pentru a scoate din oraş tirurile şi maşinile mari. Mutăm Vama. Transformăm în realitate trenul metropolitan. Ajungem mai repede în Iaşi din Leţcani, Ciurea, Ungheni, Scânteia, Cristeşti, Holboca şi Podu Iloaiei. Autogara judeţeană este o altă prioritate. Dorim să ajungem mai repede din orice colţ al judeţului în inima oraşului. Condiţii decente de călătorie, staţii moderne de aşteptare, acces rapid, program fix ca să ştii exact când ajungi acasă. Este nevoie şi de drum nou spre aeroport. Totodată, dezvoltăm zona. Realizăm un masterplan de dezvoltare al zonei, care să includă şi un drum nou de acces, dinspre Aroneanu, pentru a facilita tranzitul de mărfuri şi accesul facil al pasagerilor”, a declarat Petru Movilă.

O altă problemă abordată de candidatul Dreptei Unite la conducerea CJ Iaşi o reprezintă spitalele.

„Eficientizăm activitatea tuturor spitalelor din subordinea CJ Iaşi. Pot spune chiar fără ore pierdute în UPU şi ajungem rapid şi în siguranţă la spital, dezvoltăm reţeaua SMURD şi Ambulanţa Judeţeană, construim substaţii de ambulanţă în puncte strategice din judeţ, pentru ca ambulanţele să ajungă mai repede la cazurile grave. Astfel salvăm vieţi. Este important săalocăm fonduri pentru cel mai mare spital de Boli Cardiovasculare din Nord-Estul României. Asta nu e un moft, e o necesitate. De asemenea, trebuie creată o reţea modernă pentru medicii de familie, cu cabinete moderne şi subvenţii. Important este să înfiinţăm centre de permanenţă pentru asistenţă medical imediată”, a mai declarat Petru Movilă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.