Se introduce cartonașul roz în fotbal!

Ediția din acest an a Copa America vine cu o noutate în ceea ce privește numărul de schimbări. Mai mult, se introduce și cartonașul roz în fotbal.

Copa America va oferi naționalelor participante șasnsa de a face și cea de-a șasea schimbare în timpul unui meci de fotbal.

CONMEBOL a transmis că această regulă se va aplica și la următoarele turnee pe care le va organiza și că se va putea face în cazul în care un jucător suferă o contuzie sau este suspect de traumatism cranian.

Pentru această schimbare, arbitrul va folosi cartonașul roz.

„În plus față de cele cinci schimbări pe echipă autorizate de regulament, o potențială a șasea va fi adăugată pentru a avea grijă de sănătatea jucătorilor.

Este vorba de o înlocuire suplimentară în cazul unei suspiciuni de traumatism cranian sau comoție cerebrală.

Pentru aceasta, arbitrul principal sau al patrulea oficial trebuie să fie informat și se va folosi un cartonaș roz”, se arată în comunicatul CONMEBOL.

Ulterior, International Football Association Board (IFAB) a aprobat modificarea, dar a lăsat la latitudinea organizatorilor de competiții individuale să le pună în aplicare. Cartonașul va putea fi folosit de echipe o singură dată într-un meci, scrie sport.es.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.