Eurodeputatul Maria Grapini pune „punctul pe i”: “România are nevoie de instituții credibile! Cetățeanul și întreprinzătorul trebuie apărați în fața abuzurilor!”

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reiterat necesitatea unor instituții credibile în România, singura șansă pentru a crește încrederea cetățenilor. În context, eurodeputatul Grapini a atras atenția că România riscă să aibă blocate fondurile europene dacă justiția nu merge până la capăt în privința dosarelor legate de fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea.

“România are nevoie, totodată, de servicii de informații puternice și curate. Aceste servicii nu au ca atribuții ascultarea abuzivă a telefoanelor – așa cum mi-a fost ascultat mie telefonul, ca femeie de afaceri, din 2007 până în anul 2013. Am fost ministru delegat pentru IMM-uri, Turism și Mediul de Afaceri și m-au ascultat ilegal. Este inadmisibil! Apoi, m-au chemat și mi-au spus că îmi vor închide dosarul. Cum să asculți, atâția ani, oameni de afaceri, atâta timp cât legea spune clar că, dacă șase luni nu ai identificat nimic ilegal, îl anunți pe respectivul om de afaceri!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Maria Grapini este însă optimistă și crede că aceste dosare vor fi duse cu bine până la capăt, pentru că doar în aceste condiții putem crește încrederea cetățenilor în instituțiile statului, în justiție și serviciile de informații.

“Apărarea cetățeanului, dar și a întreprinzătorului, în fața acestor abuzuri, este foarte importantă pentru că și așa ne confruntăm cu o rețea de oameni de afaceri cu capital românesc destul de precară. Noi trebuie să susținem capitalul românesc, nu  să-l descurajăm și mai mult!”, a conchis europarlamentarul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.