Sistemul de piste de biciclete din Capitală, un nou eșec marca Nicușor Dan. Sebastian Burduja: A reușit să facă zero kilometri de piste de biciclete din sutele promise!

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a vorbit vineri despre unul dintre marile eșecuri ale Primarului Capitalei, Nicușor Dan.
Potrivit lui Sebastian Burduja, „sistemul adevărat de piste de biciclete” promis în 2020 este la fel de real ca trenul metropolitan, Centura Verde și șinele noi de tramvai.
„Nicușor Dan a reușit să facă 0 kilometri de piste de biciclete din sutele promise. Exact ca la țevile reabilitate din sistemul de termoficare!”, a punctat candidat PNL la Primăria Capitalei!
În opinia lui Sebastian Burduja, în acest moment, în Capitală, avem aproximativ 60 km de piste de biciclete, din care doar puțin peste 30 km sunt utilizabili. Și nici aceștia nu asigură legături utile, a completat liberalul.
„Primăria Capitalei a obținut încă din 2014 o finanțare de 10 milioane de euro pentru a amenaja 100 km de piste pentru biciclete. Și abia în 2018 s-au apucat de proiectul tehnic. Gabriela Firea a stat degeaba doi ani de zile, iar Nicușor Dan a continuat în același ritm”, a mai spus liberalul.
Deși, potrivit lui Burduja, în 2022 și 2023, au fost prevăzuți bani în buget pentru 28,8 km de piste, în realitate Primăria Capitalei a făcut în 2023 doar 1,6 km de piste noi și a refăcut (doar) pista trasată pe Șoseaua Kiseleff – circa 2 km. Mai mult, în 2021 și 2022 NU s-a realizat niciun kilometru de bandă pentru biciclete, deși promisiunile curgeau, a mai menționat Burduja.
„Practic, proiectele promise nu au fost realizate nici până azi, iar între timp autorizațiile au și expirat. Indolență, nepăsare, incompetență. La marele Master Plan se lucrează în continuare! Nicușor Dan nu are scuze. Luna trecută spunea că proiectele sunt proaste și trebuie reproiectate. Minte. Este doar o găselniță pentru a explica un eșec -, o promisiune foarte mare din 2020, astăzi neîndeplinită. Ca atâtea altele!”, a conchis candidatul PNL la Primăria Capitalei.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.