Eurodeputatul Maria Grapini, prezentă la întâlnirea săptămânală organizată de pensionarii din Timișoara: Trebuie să avem respect față de ei și să le facem viața mai frumoasă!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a răspuns, duminică, invitației pensionarilor din Timișoara, de a participa la întâlnirea organizată săptămânal!

Am toată stima pentru ei, am susținut și susțin că trebuie să avem respect față de ei și să le facem viața mai frumoasă!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Susținătoare ferventă a drepturilor pensionarilor la o pensie decentă, la un sistem de sănătate performant și la medicamente ieftine, Maria Grapini a solicitat de nenumărate ori ca noua lege a pensiilor să elimine inechitățile create de modificarea acesteia de mai multe ori, în ultimii 35 de ani.

Europarlamentarul a cerut ca legea pensiilor să corecteze inechitățile, spre exemplu, în care doi oameni care au lucrat același număr de ani, pe profesii și responsabilități similare, și care, astăzi, au pensii diferite, să aibă, după recalculare, aceleași pensii.

Maria Grapini a solicitat, totodată, ca pensiile să fie majorate, pentru ca oamenii care au lucrat zeci de ani să poată să trăiască în siguranță! Potrivit eurodeputatului Grapini, rolul guvernului și al parlamentului este să administreze responsabil țara și să identifice cele mai bune măsuri astfel încât să nu mai avem oameni în sărăcie.

În opinia Mariei Grapini, dacă ne gândim mereu la faptul că nu avem bani, nu o să putem să le dăm niciodată pensionarilor care au muncit 40 de ani și care acum nu își pot lua nici măcar medicamentele necesare pensii decente!

De asemenea, europarlamentarul a punctat faptul că este nevoie de o lege a pensiilor bazată doar pe contributivitate, dar care să asigure un cuantum al pensiei minime la nivelul necesar acoperirii nevoilor de trai, în condiții de siguranță.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.