Burduja îi devansează pe Firea și Popescu Piedone în cursa pentru Primăria Capitalei și „suflă în ceafa” lui Nicușor Dan. Candidatul PNL are „cea mai bună campanie” și „cel mai convingător program electoral”!

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, continuă să aibă, de departe, cea mai bună campanie electorală. În ciuda unei intrări în cursa electorală, mult întârziată de strategii de partid, ce s-au dovedit falimentare, Sebastian Burduja recuperează pas, cu pas, teren electoral în confruntrea cu Nicușor Dan, Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone.

Cu un mesaj pliat pe realitățile alarmante ale unei Capitale, administrate catastrofal în ultimii 34 de ani (ultimii opt ani, mandatele lui Nicușor Dan și Gabriela Firea nu au făcut notă discordantă!), dar și cu un „Plan pentru București”, care oferă soluții la toate problemele cu care se confruntă bucureștenii începând cu termoficarea, traficul infernal, lipsa parcărilor și transportul public și terminând cu sistemul de sănătate,  curățenia, combaterea poluării și a traficului de droguri. Toate, evident, priorități absolute pentru tânărul Sebastian Burduja.

Toată prestația candidatului liberal și a echipei sale de campanie nu putea să nu-și arate roadele. Deși candidatul PNL a intrat în competiție abia la finalul lunii aprilie, după episodul candidatului independent, Cătălin Cîrstoiu, Sebastian Burduja luptă pentru victorie în cursa pentru Primăria Capitalei.

A plecat cu a patra șansă și acum a ajuns la un grad de notorietate de peste 84% în București. Un sondaj intern al candidatului îl plasează pe Burduja pe locul doi la capitolul intenție de vot, la puțin peste patru procente în spatele primarului Nicușor Dan. Astfel, candidatul PNL are 23,2%, în timp ce Nicușor Dan este creditat cu 27,6%. Gabriela Firea are 21,7%, iar Cristian Popescu Piedone, 17,4%.

La întrebarea „Dacă doar votul dumneavoastră ar desemna Primarul Capitalei, pe care dintre candidați i-ați vota”, 30,2% dintre respondenți l-au menționat pe candidatul PNL, Sebastian Burduja. Gabriela Firea ar fi votată de 21,2% dintre respondenți. În acest clasament, Nicușor Dan este abia pe locul al treilea, cu 20,1%. Cu 18,7% Cristian Popescu Piedone se află pe locul patru, iar Mihai Enache, pe locul cinci, cu doar 5,3%.

La capitolul cea mai bună campanie electorală, Sebastian Burduja conduce cu 33,1%, urmat de Nicușor Dan cu 22,2%, Cristian Popescu Piedone cu 21,4% și Gabriela Firea cu 17,6%.

Sebastian Burduja își devansează contracandidații și în privința celui mai convingător program electoral.

28,2% dintre bucureșteni sunt de „acord total” că actualul primar al Capitalei este finanțat de persoane care au legături cu Rusia, iar 22,7% sprijină parțial această informație, conform sondajului de opinie.

Nicușor Dan nu a fost „capabil să elimine corupția din Primăria Capitalei în timpul mandatului său”. Asta consideră 57,6% dintre respondenții sondajului și 16,2% sunt parțial de acord cu această afirmație. Doar 4,7% o resping categoric.

Sondajul a fost realizat de Jarding Global LLC în intervalul 15-24 mai 2024, prin interviuri telefonice (CATI), pe un eșantion de 1189 interviuri. Gradul maxim de eroare tolerată este de 2%.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.