Ne-a părăsit uriașul handbalist Ștefan Birtalan!

Fostul mare handbalist Ștefan Birtalan a murit la vârsta de 75 de ani. Românul a fost dublu campion mondial și cel mai bun handbalist al lumii în 1974, 1976 și 1977.

Luni, 27 mai, Ștefan Birtalan, în vârstă de 75 de ani, s-a stins din viață. Birtalan a fost dublu campion mondial și cel mai bun handbalist al lumii în 1974, 1976 şi 1977.

Vicecampionul olimpic de la Montreal, din 1976, era internat la Spitalul Fundeni. Vestea tristă a fost confirmat de foști componenți ai generației de aur a handbalului românesc.

Birtalan a suferit un transplant de ficat în 2008, era internat de o lungă perioadă la Spitalul Fundeni din București.

Istvan, fiul fostului mare handbalist, era la Suceava, la un turneu cu echipa de juniori de la Handbal Club Ștefan Birtalan, când a aflat îngrozitoarea veste. Acesta vine de urgență la București, conform Libertatea.ro.

„Din nefericire, vestea cutremurătoare este adevărată. Marele Birtalan a murit în această dimineață, la ora 6.00, după o lungă suferință”, a spus Dan Marin, 75 de ani, campion mondial în 1974, și bronz olimpic în 1972.

În perioada cât a fost internat în spital, Ștefan Birtalan fusese vizitat de fostul președinte Traian Băsescu și de fostul coechipier Cristian Gațu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.