Totul despre înscrierile la creșă și grădiniță din acest an…

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie – prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul Educaţiei.

Pentru copiii care nu au mai fost la creșă sau grădiniță, prima etapă de înscriere pe baza celor trei opţiuni exprimate de părinţi are loc între 27 mai şi 14 iunie,  potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul Educaţiei.

Pe 14 iunie se vor afişa listele copiilor înscrişi şi locurile libere după prima etapă de înscriere.

Cea de-a doua etapă de înscriere este cuprinsă între 17 iunie şi 5 iulie, la această din urmă dată fiind anunţate listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere.

Între 19 şi 29 august are loc etapa de ajustări – înscrierea copiilor care nu au fost înscrişi în primele două etape şi care nu au participat la înscriere.

Pe 30 august se vor afişa listele copiilor înscrişi şi numărul de locuri libere după etapa de ajustări.

Potrivit Ministerului Educației, sistemul naţional de învăţământ preuniversitar cuprinde educaţia timpurie (0 – 6 ani), formată din nivelul antepreşcolar (0-3 ani) şi învăţământul preşcolar (3 – 6 ani), ambele incluzând grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare. Copiii sunt organizați pe grupe de vârstă omogene, dar nu este exclusă și constituirea unor grupe eterogene.

Acte necesare la dosarul de înscriere la grădiniţă

Metodologia propusă pentru înscriere grădiniţă și creșă 2024 – 2025 oferă părintelui sau reprezentantului legal posibilitatea de a selecta și înregistra trei opțiuni în formularul-tip de înscriere:

Copie după certificatul de naștere al copilului;
Copie după actele de identitate ale părinților/ reprezentantului legal;
Adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți/ reprezentantul legal sau adeverință privind perioada concediului de creștere și îngrijire copil, pentru tipul de program prelungit, respectiv pentru înscrierea în învățământul antepreșcolar;
Alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere și care sunt analizate în timpul procesului de înscriere.

Când încep înscrierile…

La dosarul de înscriere se adaugă, la începutul anului școlar, următoarele documente:

Adeverință de la medicul de familie în care se menționează că respectivul copil este sănătos clinic; adeverința este necesară în prima zi de prezentare a copilului în unitatea de învățământ;
Avizul epidemiologic/ dovada de vaccinare întocmit(ă) conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, cu privire la intrarea copilului în colectivitate, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unității.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.