Șoc pe piața de telefonie mobilă. Digi România a achiziționat Telekom România Mobile!

Digi România a achiziționat Telekom România Mobile, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori București. Telekom va rămâne pe piață.

Digi cumpără majoritar Telekom Romania Mobile Communications de la greci. Grupul românesc de telecomunicații și mass-media Digi, controlat de omul de afaceri bihorean Zoltan Teszari, urmează să cumpere majoritar rețeaua Telekom Romania Mobile Communications S.A. de la Hellenic Telecommunications Organization S.A., potrivit unui acord de principiu, anunțat, luni, la Bursa de Valori București.

Tranzacția se va face prin West Network Invest S.R.L, un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media. Acest vehicul investițional va prelua astfel 99,9999994% din Telekom Romania Mobile Communications S.A.

Se observă că, în cadrul acestei achiziții, rețeaua de telefonie și internet Telekom Romania Mobile Communications S.A. va intra sub controlul unor oameni de afaceri cu business-uri în telecomunicații, dar și în mass-media, un domeniu care depinde de serviciile de telecomunicații.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.