Europarlamentarul Maria Grapini, mesaj emoționant de Ziua Învățătorului: O profesie care pune pe primul loc dragostea față de copii și responsabilitatea privind educația!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis, cu ocazia Zilei Învățătorului, un mesaj emoționant dedicat învățătorilor României, formatorilor de drumuri și destine frumoase în viață.
“Învățătoarea, Învățătorul, sunt primii oameni care contează în educația copiilor! Sunt cei care încep să traseze drumul educațional al copiilor și sunt oameni cu vocație și dedicație! O profesie grea, solicitantă, care pune pe primul loc dragostea față de copii și responsabilitatea privind educația!
Mi-am iubit învățătoarea și cred că toți copiii își consideră învățătoarea ca o a doua mamă.
Munca lor, a învățătorilor, este grea, necesită multe calități și multă răbdare.
Dar fără acești oameni dedicați formării viitorilor adulți, nu s-ar putea să progresăm ca societate. Fără educație, nu putem avea „aripile” de care avem nevoie pentru a zbura lin, frumos și corect în viață! Învățătorii și învățătoarele sunt baza fără de care nu ne putem forma corect și demn ca oameni. Trebuie să avem grijă de ei, să-i respectăm, prețuim, iar, astăzi, să-i cinstim!
Astăzi, de ziua lor, le urez cu mult drag, cu respect, sănătate și “La mulți ani!”, a precizat eurodeputatul Grapini.
De menționat faptul că, pe data de 5 iunie, din anul 2007, România sărbătorește Ziua Învățătorului, care coincide cu data de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc.
Ziua Învățătorului este sărbătorită în toate unitățile de învățământ de stat, particulare și confesionale din sistemul românesc.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.