Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, implicare totală: Toate pensiile vor fi recalculate. Peste trei milioane de români vor primi pensii majorate de la 1 septembrie!

Peste 3 milioane de români vor primi pensii majorate de la întâi septembrie. Autoritățile au declarat o creștere medie de 40%, ceea ce înseamnă în jur de 1.000 de lei. 

Pensiile vor crește de la câtiva lei și pot ajunge chiar și la majorări de 2.000 de lei. Casa de Pensii lucrează la recalculare, astfel încât pensionarii să-și primească banii începând cu data de întâi septembrie.

Un criteriu introdus odată cu noua formulă de calcul este faptul că pentru fiecare an în plus muncit peste 25 de ani, se oferă puncte bonus.

De asemenea, vor fi adăugate puncte de contributivitate și de stabilitate, pentru anii de șomaj, armată și facultate.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat, recent, că procesul de recalculare este finalizat în proporție de 99,9% și că pensionarii mai au de așteptat doar puțin până ce vor primi venituri mai mari.

„Toate pensiile vor fi recalculate. Fac foarte mult teren, întâlnesc foarte mulți pensionari și mulți dintre aceștia, în funcție de tipul de pensie pe care îl primesc întreabă: „Dar pensia mea va fi recalculată?”. Da, toate pensiile vor fi recalculate, suntem în grafic atât la Casa Națională de Pensii Publice, cât și la casele teritoriale de pensii, cât și la minister.

În primul rând, vreau să le mulțumesc colegilor noștri de la CNPP și casele teritoriale de pensii, fiindcă joi când am vorbit ultima oară cu domnul președinte și doamna secretar național de la CNPP aveam deja 99,9% procesul de reevaluare, ceea ce înseamnă că deja datele cu privire la drepturile de asigurări sociale ale românilor sunt introduse, sunt preluate din format letric, așa cum au fost până acum, acele dosare cu șine, acele dosare vechi pe care le aveam, fie că aveam români care au ieșit la pensie pe Legea 27/1966 până la 263/2010, aveam toate datele greu de accesat, lucrătorii de la casele de pensii trebuiau să caute în documente pe hârtie, în format letric. Azi, acest proces de introducere a datelor în format electronic este aproape a fi finalizat, ceea ce este o veste foarte bună pentru români”,  a explicat Simona Bucura Oprescu la România TV.

Ministrul Muncii susține că fiecare dosar a fost verificat de minimum trei ori. Mai mult decât atât, aceasta susține digitalizarea dosarelor va ușura semnificativ relația cu pensionarii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.