Europarlamentarul Maria Grapini va participa, joi, la evenimentele dedicate Zilei Eroilor de la Timișoara: “Eroii nu trebuie uitați niciodată!”

La invitația Instituției Prefectului Timiș, europarlamentarul Maria Grapini va participa, pe data de 13 iunie, la evenimentele dedicate Zilei Eroilor de la Timișoara.

“Voi participa, ca de fiecare dată, la Ziua Eroilor, când sărbătorim și Înălțarea. Eroii nu trebuie uitați niciodată și trebuie sa le aducem omagiu nu numai de Ziua lor, ci în fiecare zi, prin faptele noastre. Să privim cu respect către trecut, către eroii noştri, cunoscuți sau necunoscuți, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, la Revoluţia din 1989, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei, a credinţei, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român. Să ne înclinăm cu recunoștință și respect în fața memoriei celor care s-au jertfit pentru marile aspirații ale națiunii române! Cinste eroilor, Hristos s-a Înălțat!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Evenimentele dedicate Zilei Eroilor de la Timișoara vor debuta, joi dimineață, cu întâmpinarea oficialităților, prezentarea onorului, salutarea Drapelului de luptă și intonarea Imnului Național al României, la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei.

De asemenea, va avea loc slujba de pomenire a eroilor, depunerea de coroane, jerbe și buchete de flori la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 și Monumentul Eroilor Români din Primul și Al Doilea Război Mondial, defilarea gărzii de onoare, Sfânta Liturghie de Înălțare a Domnului (Catedrala Metropolitană), dar și alocuțiuni ale oficialităților.

În fiecare an, Ziua Eroilor este celebrată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, evocând memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. În această zi, în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele închinate eroilor, din ţară şi din străinătate, sunt oficiate slujbe de pomenire. De altfel, eroii neamului sunt pomeniţi la fiecare Sfântă Liturghie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.