Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj emoționant, la 135 de ani de la trecerea în nemurire a poetului național al românilor: Comemorarea lui Mihai Eminescu ar trebui realizată, în primul rând, prin fapte!

Anul acesta, pe 15 iunie, se împlinesc 135 de ani de la trecerea în nemurire a poetului național al românilor, Mihai Eminescu, cel care este și va fi geniul absolut al lirismului și spiritului românesc.

Cu această ocazie, europarlamentarul Maria Grapini a transmis un mesaj emoționant:

„Mihai Eminescu ar trebui să fie inspirația fiecărei generații în modul cum să-și reprezinte națiunea din care face parte și cum să-și iubească țara!

Eminescu a rămas cel mai mare poet, cu o activitate complexă, fiind atât scriitor, cât și filozof, jurnalist, om politic dar, peste toate, s-a evidențiat ca un mare patriot!

Comemorarea lui Mihai Eminescu ar trebui realizată, în primul rând, prin fapte! Să ne iubim țara, să luptăm pentru ea, să o apărăm, să o promovăm și să ne implicăm cu toții pentru a o face mai bună, mai frumoasă și mai respectată în toată lumea.

Pe “poetul nepereche”, Mihai Eminescu, l-a entuziasmat iubirea de patrie, dragostea faţă de poporul al cărui fiu era, dând dovadă de un profund patriotism şi de o mare dragoste de ţară.

Așa cum spunea și Mihai Eminescu, sunt convinsă că vom reuși să ne identificăm prin cultura noastră, prin tradițiile noastre, prin valorile noastre.

Am mai spus și o voi repeta de fiecare dată: Eminescu este unic în lume! În ziua în care vom uita de Eminescu, vom uita de țară!”.

Nețărmurita dragoste pentru patrie a Poetului se desprinde clar din poeziile sale, “Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, definind doar o mică parte din uriașul patriotism al lui Mihai Eminescu.

„Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie,

Țara mea de glorii, țara mea de dor,

Brațele nervoase, arma de tărie,

La trecutu-ți mare, mare viitor!

Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,

Dacă fiii-ți mândri aste le nutresc;

Căci rămâne stânca, deși moare valul,

Dulce Românie, asta ți-o doresc!”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.