Totul despre Evaluarea Națională 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca: „Lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată!”

Evaluarea Națională începe marți, 25 iunie 2024, iar prima probă e cea de la Limba și literatura română. Vor exista aproape 3.400 de centre de examen în toată țara.

Înainte să înceapă Evaluarea Națională, Ministerul Educației va organiza şedinţe cu profesorii corectori din toată ţara atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică.

„Câteva informaţii importante pentru Evaluarea Naţională ce începe marţi în aproape 3.400 de centre de examen din toată ţara. Repartizarea în săli se va face în ordine alfabetică, pe centru de examen. Copiii vor primi, la prima probă, codurile care vor înlocui numele în momentul comunicării rezultatelor. Acestea vor fi publicate pe evaluare.edu.ro”, a spus ministrul Educației.

„Lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. În urma feedbackului primit după desfăşurarea simulărilor, platforma a fost dezvoltată astfel încât, în situaţia unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea să fie transmisă din nou către cei doi evaluatori iniţiali pentru verificare şi remedierea erorilor”.

„De asemenea, pentru o evaluare cât mai unitară, înainte de începerea evaluării se vor organiza, de la Ministerul Educaţiei, şedinţe cu profesorii corectori din toată ţara atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică”, a mai scris Ligia Deca pe Facebook.

Ministrul Educației a spus că în videoconferințele de pregătire a Evaluării Naționale organizate de Ministerul Educaţiei în această săptămână a primit asigurări de la preşedinţii comisiilor judeţene de organizare că în centrele de examen există resurse pentru desfăşurarea în condiţii adecvate a probelor.

„Pentru că vorbim de pregătirea centrelor de examen, mulţumesc autorităţilor locale care au distribuit deja apă în şcoli, pentru a fi oferită copiilor în zilele în care se susţin probele scrise”, a afirmat ministrul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.