Ciolacu îl pune la punct pe Ciucă: „Onoarea nu e doar pe panouri!”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre neînțelegerile din coaliția de guvernare cauzate de nehotărârea partidelor cu privire la data la care vor avea loc alegerile prezidențiale din această toamnă.

Marcel Ciolacu a lansat primul atac la adresa lui Nicolae Ciucă după controversele privind data alegerilor prezidențiale din România.

Premierul nu s-a mai putut abține și l-a atacat pe Nicolae Ciucă, spunând că „onoarea nu poate fi doar pe panouri”, făcând referire la afișurile cu mesajul „Un ostaș în slujba țării”.

De asemenea, Marcel Ciolacu a criticat dur și atitudinea PNL-ului, care încearcă acum să schimbe regulile jocului și vor să modifice data alegerilor prezidențiale, deși inițial au fost stabilite de comun acord alte date pentru cele două tururi de alegeri.

„Este evident că PNL vrea să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeași nu are rost să facem coaliție. Trebuie să facem o distincție clară între prim-ministru și președinte PSD. Nu sunt doar două partide care sunt competitori politici în România. Eu am ieșit ca premier și am anunțat un calendar, pentru ca toate partidele să se organizeze în funcție de acest calendar. Eu am propus 1 septembrie, domnul Ciucă 15 septembrie, așa cum tot dânsul a venit apoi cu 29 septembrie, iar acum văd că vrea altă dată. Abordarea mea ca președinte PSD este clară: nu și-au ținut cuvântul. Onoarea nu e numai pe panouri, ci trebuie să fie și în discuțiile din coaliție. Nu mai avem miliția, avem poliție – Romania s-a schimbat pe fond și trebuie să ne adaptăm și noi, politicienii. Ca premier voi vorbi cu toate partidele, dacă nu se ajunge la un consens rămâne calendarul și asta vom face”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Cele două partide au convenit în luna martie să comaseze alegerile locale cu cele europarlamentare și să organizeze alegerile prezidențiale în luna suptembrie, după cum au declarat la acel moment ambii președinți de partid. Ulterior, PNL a cerut ca alegerile să nu mai aibă loc în septembrie.

Premierul a făcut declarațiile la Bruxelles, unde participă la reuniunea PES a șefilor de stat și de Guvern de pregătire a Consiliului UE.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.