Totul despre admiterea la Universitatea București sesiunea de vară 2024

Universitatea din București scoate aproape 20.000 de locuri la concurs în sesiunea de vară. În ce perioadă și cum au loc înscrierile.

Universitatea din București anunță că scoate la concurs aproape 20.000 de locuri la buget și taxă pentru sesiunea de vară a admiterii la studiile de licență, masterat, doctorat ale celor 19 facultăți.

UB a anunțat câte locuri vor fi scoase la concurs în sesiunea de vară a admiterii la facultățile din cadrul instituției. Astfel, absolvenții de Bacalaureat, precum și cei care vor să urmeze studii de master sau de doctorat vor concura pentru 8.000 de locuri de buget și circa 11.300 de locuri la taxă.

În acest total sunt incluse și locuri speciale. 81 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 129 pentru absolvenți de licee din mediul rural, dar și 76 de locuri pentru candidații de etnie romă.

Există și 50 de locuri pentru candidații care vor să urmeze studiile în cadrul programelor de masterat didactic derulate la Universitatea din Bucureși, 25 sunt bugetate pentru persoane cu cerințe educaționale speciale, iar 34 de locuri sunt pentru candidați din sistemul de protecție socială.

Sesiunea de vară pentru admiterea de la Universitatea din București are loc între 1 și 26 iulie, iar rezultatele vor fi afișate până la data de 31 iulie. Pentru candidații la studiile de licență sunt disponibile în total 4.680 de locuri, în timp ce pentru candidații de la studiile de masterat sunt disponibile 3.190 de locuri la buget.

Pentru programele de doctorat sunt disponibile 340 de locuri la buget, dintre care 163 sunt locuri cu bursă, iar admiterea va avea loc în intervalul 2 – 16 septembrie.

Universitatea din București a anunțat că taxa de înscriere poate fi achitată online, dar și înscrierea propriu-zisă la concursurile de admitere poate fi realizată online.

Olimpicii internaționali și sportivii medaliați la competiții europene și mondiale la discipline olimpice și la șah, dar și la jocurile paralimpice vor avea o sesiune specială de admitere, înainte de cea destinată tuturor candidaților. Nu în ultimul rând, studenții medaliați cu aur, argint sau bronz la olimpiadele științifice și la competițiile internaționale primesc burse dacă aleg să-și continue studiile la Universitatea din București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.