Eurodeputatul Maria Grapini, nominalizat de revista internațională „The European Correspondent” ca unul dintre cei mai importanți legislatori pentru Piața Internă din UE!

Aleasă pentru un al treilea mandat de europarlamentar, eurodeputatul Maria Grapini a fost nominalizat de revista internațională „The European Correspondent” ca unul dintre cei mai importanți legislatori pentru Piața Internă din Uniunea Europeană.
„Felicitări! Revista internațională „The European Correspondent” v-a inclus pe lista MEP-ilor care vor avea un impact foarte mare în această legislatură!”, se arată în mesajul primit de eurodeputatul Grapini.
“Aflată la al treilea mandat în Bruxelles, Maria Grapini este unul dintre cei mai importanți legislatori în ceea ce privește Piața Internă din Europa, dar și unul dintre responsabilii în domeniul vamal european. În calitate de vicepreședintă a Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor, Maria Grapini are ca sarcini eliminarea barierelor comerciale în cadrul granițelor UE, reglementarea companiilor mari din domeniul tehnologiei și interzicerea produselor realizate prin muncă forțată, de pe rafturile magazinelor europene”, susține „The European Correspondent”.
Nominalizarea Mariei Grapini nu este întâmplătoate, în contextul în care europarlamentarul român s-a clasat, și în al doilea mandat de europarlamentar (2019-2024), pe primul loc la numărul de rapoarte legislative.
În cazul tuturor celor 75 de rapoarte, eurodeputatul Grapini a depus amendamente importante -precum nedeconectarea persoanelor vulnerabile de la alimentarea cu gaz, în timpul sezonului rece, nedeconectarea de către furnizor fără preaviz și în timpul litigiilor, standarde pentru materialele de construcție din țări terțe, păstrarea etichetei fizice pe lângă cea digitală pentru consumatorii finali la fertilizante sau neaplicarea eliberării produselor introduse în vămi, din țările terțe, fără control- care să aducă un impact pozitiv în România.
“Consider că un europarlamentar trebuie să-și asume rapoarte pentru a putea influența atât activitatea legislativă europeană, dar și activitatea legislativă în interes național. Activitatea mea de 34 de ani în economia privată și de ministru pentru IMM-uri și Turism m-a ajutat în activitatea de europarlamentar și în actualul mandat”, a punctat Maria Grapini.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.