Țara care îi va pedepsi pe politicienii mincinoși!

Țara Galilor, membră a Regatului Unit, va face muncă de pionierat în domeniul politicii. O să introducă o lege care îi pedepsește pe politicienii mincinoși. O astfel de inițiativă ar putea fi de bun augur și pentru politica dâmbovițeană, plină de promisiuni deșarte.

Guvernul galez condus de laburiști s-a angajat să introducă o legislație „de pionierat la nivel mondial” care va face minciuna în politică ilegală. Membrii Senedd au descris acest moment ca fiind istoric, combătând „amenințarea existențială” pe care minciuna o reprezintă pentru democrație, arat The Guardian.

După o dezbatere pasională și dramatică în parlamentul galez, consilierul general al guvernului, Mick Antoniw, a anunțat că legislația va fi introdusă înainte de următoarele alegeri din Țara Galilor, programate peste doi ani. Antoniw a declarat că guvernul galez va prezenta o legislație pentru descalificarea membrilor și candidaților găsiți vinovați de înșelăciune deliberată printr-un proces judiciar independent.

Adam Price, politician din Plaid Cymru, care a condus apelurile pentru interzicerea minciunii politicienilor, a subliniat importanța acestui demers, numindu-l „istoric” și „de pionierat la nivel global”. Price a afirmat că adevărul este esențial pentru democrație și că prăbușirea încrederii în politicieni reprezintă o amenințare existențială.

Legislația galeză se va diferenția de legile din alte țări care interzic minciuna doar în anumite circumstanțe, mergând mai departe pentru a introduce o interdicție generală a înșelăciunii de către politicieni. Price a subliniat că o mică minoritate de politicieni, demagogi populiști, denaturează în mod deliberat adevărul pentru câștig politic, ceea ce afectează încrederea publicului.

Guvernul galez anunță că acesta e începutul unei mișcări globale pentru a elimina minciuna politică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.