Un sondaj pentru neliniștea partidelor politice. Peste jumătate dintre români vor ca viitorul preşedinte al României să fie un lider politic independent!

Peste jumătate dintre români sunt de părere că viitorul preşedinte al României ar trebui să fie un lider politic independent, arată un sondaj dat recent publicității. Potrivit datelor centralizate, doar 38,7% dintre cei intervievați mai cred că acesta ar trebui să fie reprezentantul unui partid politic.

Mai mult de jumătate dintre români sunt de părere că viitorul preşedinte al României ar trebui să fie un lider politic independent de partidele politic, conform unui sondaj realizat de INSCOP.

Acelaşi sondaj mai relevă că 38,7 % dintre români cred că acesta ar trebui să fie reprezentantul unui partid politic. Vor un preşedinte care să fie reprezentantul unui partid politic 55% dintre votanţii PSD, 49% din cei ai PNL,48% dintre cei ai AUR şi 35% dintre cei ai USR.

4.4% dintre români sunt de părere că viitorul preşedinte al României ar trebui să fie un lider politic independent de partidele politice, în timp ce 38.7% cred că acesta ar trebui să fie reprezentantul unui partid politic. 4.6% nu sunt hotărâţi, iar 2.2% nu răspund.

Cred că viitorul preşedinte al României ar trebui să fie un lider politic independent de partidele politice 

– 54% dintre tinerii de 18-29 de ani 58% dintre cei cu vârsta de 30-44 ani ani, 59% dintre cei cu vârsta de 45-59 de ani şi 49% dintre cei de peste 60 de ani.

De asemenea, aceeaşi părere este împărtăşită de bucureşteni (57%), locuitorii din oraşele cu peste 90 de mii de locuitori (58%), locuitorii in oraşele cu sub 90 de mii de locuitori (60%) şi 49% dintre locuitorii din mediul rural. De asemenea, vor un preşedinte independent 40% dintre votanţii PSD, 44% din cei ai PNL, 49% dintre cei ai AUR şi 58% dintre cei ai USR.

Cred că viitorul preşedinte al României ar trebui să fie reprezentantul unui partid politic 

– 38% dintre tinerii de 18-29 de ani 34% dintre cei cu vârsta de 30-44 ani ani, 35% dintre cei cu vârsta de 45-59 de ani şi 46% dintre cei de peste 60 de ani.

De asemenea, aceeaşi părere este împărtăşită de bucureşteni (37%), locuitorii din oraşele cu peste 90 de mii de locuitori (37%), locuitorii in oraşele cu sub 90 de mii de locuitori (29%) şi 45% dintre locuitorii din mediul rural. De asemenea, vor un preşedinte care să fie reprezentantul unui partid politic 55% dintre votanţii PSD, 49% din cei ai PNL,48% dintre cei ai AUR şi 35% dintre cei ai USR.

Metodologie

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 19 – 27 iunie 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Metoda de cercetare este interviu prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.